2011-08-31 09:52:23• hírek • Kocsis Zoltán

További pénzek a kórházak felújítására

Az egészségügyi intézmények tavaly bekövetkezett decentralizációja óta a Szatmár Megyei Tanács (MT) komoly erőfeszítéseket tett a fennhatósága alá került kórházak modernizálásának irányába. Ez a folyamat jelenleg is tart, ehhez pedig újabb összegeket sikerült szerezniük.

Amint azt Csehi Árpád, az MT elnöke bejelentette, az egészségügyi minisztérium további másfél millió lejes támogatást hagyott jóvá a sürgősségi osztály felújítására. Mindemellett egyre közelebb kerültünk ahhoz, hogy Szatmárnémetiben is működjék végre érsebészet: tízezer euró értékű felszerelést, orvosi műszereket vásárolt az MT.

Szintén a megye kórházaival kapcsolatos hír, hogy pénzt különítettek el az egészségügyi intézményetek épületeit övező zöld övezetek felújításának műszaki dokumentációjára, azaz nem csak csak szakmai, de esztétikai szempontból is változásokra lehet számítani.

Csehi elmondta továbbá, hogy az ősz folyamán startol egy átfogó felmérés, amelynek célja, hogy feltérképezze a megyében a szív-és érrendszeri megbetegedésre való hajlamosságot. Ebbe a felmérésbe bevonják a statisztikai hivatalt valamint a családorvosok hálózatát, a cél pedig az, hogy az eredményt ismerve egy átfogó egészségügyi programot lehessen kidolgozni. „A jelenlegi koncepció szerint leginkább az 50 év felettiek hajlamosak erre a betegségre. Ez az életkor azonban csökkenő tendenciát mutat. Amennyiben például az derülne ki, hogy már a fiatalok körében is egyre gyakoribb ez a megbetegedés, akkor egy iskolai programot kell majd kidolgoznunk", magyarázta Csehi.

Aki elmondta továbbá, hogy szeretne több közös kórházi pályázatot összehozni az országhatár magyarországi oldalán lévő egészségügyi intézményekkel, ezért készülőben van egy hatástanulmány, hogy megvizsgálja: milyen irányú együttműködésre van a leginkább igény és lehetőség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: