2014-07-14 15:58:46• hírek • Szatmár.ro

Az első négybe vágyik az Olimpia

Az Olimpia II-vel kapcsolatban egyelőre nem tudni, melyik osztályban folytatja. A vezetők szeretnék, ha a III. osztályba indulhatnának, ám még semmiféle választ nem kaptak a szövetségtől.

Néhány hétnyi vakációt követően hétfő délelőtt megkezdte a felkészülést a román második osztály 2014-2015-ös szezonjára a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgócsapata. Noha több meghatározó játékosát elveszítette, a klub vezetői az első négy helyre várják a csapatot a szezon végén.

„Csak az első négy hely valamelyikének megszerzésével leszünk elégedettek a szezon végén, de ha úgy alakul, a feljutástól sem riadunk vissza," fogalmazott Dan Babut klubelnök.

A hétfői találkozón a keret tagjai megismerhették a csapat új edzőjét, Cosmin Bodeát, aki a szezont követően menesztett Csík Tibor helyét vette át. Az előző stáb tagjai közül Ioan Dragomir marad Bodea segítője, Mircea Bolba pedig a második csapatot irányítja majd. Amolyan játékos-másodedzőként Ciprian Prodan is segíti Bodea munkáját.

Történtek változások nem csak a kispadon, de a keretben is. Kölcsönszerződésük lejártát követően a 20 éves Cornel Ene visszatért a Kolozsvári CFR-hez, a 19 éves Denis Lemac a Dinamóhoz, a 22 éves Zsiga Ervin pedig a Brazihoz és ode igazol Daniel Feier is. Érkezik viszont helyükre az Aradi UTA három játékosa: a 32 éves Bogdan Apostu (aki korábban megfordult Nyíregyházán és Diósgyőrben is), a 28 éves George Neagu, valamint a 25 éves Massimiliano Laso. Az argentín támadó középpályás pályafutása során hazája mellett megfordult már Cipruson, Brazíliában és Thaiföldön is.

A klub vezetősége tárgyalásokat folytat továbbá két egykori Olimpia-játékos, a 24 éves Valter Heil és a 23 éves Ciprian Brata hazatéréséről is. Előbbi a Vaslui játékosa, de a tavalyi szezont a második osztályú Marosvásárhelyben töltötte, utóbbi pedig a Pandurii futballistájaként tavasszal a Brassó Coronában szerepelt.

A felkészülési időszakról egyelőre annyit lehet tudni, hogy hétfőn edzőtáborba vonul, feltehetően Brassóba, a szezon kezdetéig pedig 6-7 meccset játszik - közte a Kolozsvári CFR-rel is.

A gyülekezőn jelenlévő játékosok: Suta, Anca, Miron, Munteanu, Iuhas, Balau, Muresan, Gavrilescu, Scvartzkopf, Villand, Faur, Bujor, Bostina, Rus R., Lukács, Apostu, Neagu, Roghina, Sabau, Roatis, Dobrau, Kinczel, Dragoa, Socaci, Micas.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: