2012-06-14 20:36:50• hírek • Kocsis Zoltán

További négy játszótér épül, jön egy újabb bevásárlóközpont

Noha vasárnap elvesztette a helyhatósági választásokat, Ilyés Gyula nem tölti tétlenül utolsó napjait a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal élén: csütörtökön két fontos dokumentumot is kézjegyével látott el. Az egyik építésről rendelkezik, a másik pedig bontásról, hogy valami újnak adhasson majd helyet.

A polgármester aláírta azt a dokumentumot, amely további négy játszótér építéséről rendelkezik a városban. Ebből kettőt a 16-os lakónegyedben alakít ki a polgármesteri hivatal: az egyiket a Brandusa utcai parkban, a másikat pedig a Muncii és a Sanatatii utcák közötti téren. A harmadik játszótér a Solidaritatii negyedben, az Ipotesti utcában várja majd a gyerekeket, a negyedik pedig a Május 14 lakónegyedben, a Begoniei utcában.

A négy játszótér létrehozása összesen 750 ezer lejbe kerül majd, a költségeket teljes egészében a polgármesteri hivatal fedezi.

Szintén csütörtökön írta alá Ilyés azt a dokumentumot, amely lehetővé teszi a Batizi út és a Corvinilor sarkán álló ingatlan lebontását. A saroképületet egy francia-belga üzletlánc vette meg már korábban, ám hosszú hónapokig nem tett lépéseket a beruházás megvalósítása irányában. Az engedély megszerzésével viszont napokon belül hozzákezdenek a bontáshoz, hogy aztán a tervek szerint jövőre elkezdhessék a bevásárlóközpont megépítését.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: