2012-03-22 13:29:37• hírek • Kocsis Zoltán

További húsz garázsnak kell mennie, parkoló lesz a helyükön

Március közepe végre meghozta a jó időt és a meleget, aminek egyik jótékony következménye, hogy a polgármesteri hivatal folytathatja a különböző infrastruktúra-fejlesztési munkálatait. A tervek szerint a következő hónapokban több kilométer járdát és közel száz új parkolóhelyet hoznak létre a város két negyedében.

Első lépésként Ilyés Gyula polgármester és a kivitelező Tehnic Asist a héten megállapodott abban, hogy máris hozzá lehet kezdeni a 16-os lakónegyed járdáinak felújításához. Egyelőre 1,7 kilométernyi járdát építenek a Sanatatii, a Rozmarin, a Narcisei és az Aurora utcákon.

Szintén a 16-os lakónegyedet érinti, hogy a polgármesteri hivatalban döntés született arról, hogy a Muncii és az Aurora utcák között egy nyolcvan helyes parkolót alakítanak ki. Ezen terv járulékos áldozatait mintegy húsz illegálisan felépített garázs jelenti, amelyek lebontására már felszólította tulajdonosait a hivatal.

Nem csak a Szamos-parti negyedben kezdődnek felújítási munkálatok. A Kárpátokról elnevezett negyedben is jelentősebb átalakítások várhatóak. Ennek első lépéseként a Ganea utcán található ortodox templom környékén járda épül. Ez a tervek szerint az ortodox húsvétig el is készül.

Az ígéretek szerint húsvétra is már járda lesz

Szintén ezen a környéken egy tizenöt helyes parkoló építése is szerepel a tervek között, ehhez is hozzáfognak a tavasz folyamán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: