2020-04-14 14:34:08• hírek • Agerpres

További harminc nappal meghosszabbította kedden a szükségállapotot Klaus Iohannis

Fotó: presidency.ro
Fotó: presidency.ro

További harminc nappal meghosszabbította kedden a szükségállapotot Románia területén Klaus Iohannis államfő.

'Aláírtam kedden a szükségállapot harmincnapos meghosszabbításáról szóló rendeletet, hogy továbbra is a leghatékonyabb intézkedéseket hozhassuk a koronavírus-járvány terjedésének korlátozása érdekében' - nyilatkozta az államfő.


"A veszély még nem múlt el, és ha a következő időszakban enyhítenénk a korlátozásokat, ahogyan azt egyes politikusok kérik, jelentősen nőne az új esetek száma" - mondta Iohannis a Cotroceni-palotában adott nyilatkozatában. Az elnök ezzel egyesek politikusoknak a korlátozások lazítását szorgalmazó nyilatkozataira utalt.


"Maradjanak otthon, hogy ne kerüljenek kórházba. Maradjanak otthon, hogy mielőbb visszakapjuk a régi életünket" - fogalmazott Iohannis.


 Az elnök hangsúlyozta: az iskolák továbbra is zárva maradnak, a kormánynak mindent meg kell tennie a lakosság élelmiszerbiztonságáért. Klaus Iohannis hozzátette: a gyógyszerek, élelmiszerek árát, valamint a közműdíjakat be lehet fagyasztani, az energiaárak csökkenésének tükröződnie kell a fogyasztók számláin. A szükségállapot idején tilos felmondani az egészségügyben és a hadügyminisztérium intézményeiben. Nem lehet bezárni az időseket és gyermekeket ápoló otthonokat, de a hozzátartozók otthoni ápolásra hazavihetik a gondozottakat. A szükségállapot meghosszabbításáról szóló elnöki rendeletet a napokban parlamentnek is jóvá kell hagynia.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: