2017-01-20 12:32:17• hírek • Szatmár.ro

További fejlesztéseket terveznek a repülőtéren

A Szatmár Megyei Tanács további fejlesztéseket tervez a nemzetközi repülőtéren.

A Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtéren az elmúlt két évben igen sok fejlesztést végeztek, felújították a le- és felszállópályát, bővítették magát az épületet is.

Pataki Csaba megyei tanácselnök elmondása szerint 2017-ben is folytatnák a fejlesztéseket. Elsősorban egy nagyobb őrzött parkoló létrehozását tűzték ki célul, ahol az utazók otthagyhatják az autójukat mondjuk a vakáció idejére. Emellett a fejlesztések tekintetében abban is gondolkodnak, hogy ne csak utas-, hanem kereskedelmi forgalomra is alkalmassá tegyék a légi kikötőt.

Azt is megtudtuk, hogy a 2016-os évben jelentősen nőtt a repülőtér forgalma. Ennek oka lehet a Wizzair Szatmárnémeti - London/Luton - Szatmárnémeti járatának a beindítása, amely szinte folyamatosan teltházzal üzemel.

A tervek között szerepel a Tarom-járatok gyakoribbá tétele is, sőt, amennyiben lehet, a nyári periódusban beindítanák a Szatmárnémetit a román tengerparttal összekötő légi járatot is. Emellett újabb nemzetközi járatokat is beindítanának, bár az ilyenekkel kapcsolatos egyeztetések igen el szoktak húzódni. Pataki példaként a Debrecenből induló, München felé tartó járatot említi, amellyel kapcsolatban 2009-ben kezdődtek a tárgyalások és 2015-ben indult az első járat.

Mindenesetre a londoni járat sikere valószínűleg hozzájárul majd ahhoz, hogy újabb nemzetközi járatokat indítsanak majd Szatmárnémetiből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: