2012-10-11 12:41:05• hírek • itCafe.hu

Kiábrándítóak a HTC negyedéves számai

A tajvani telefongyártó gyengélkedése a One széria bemutatását követően sem ért véget.

Harmadik negyedéves jelentésének publikálást követően 7 százalékkal - a börze által megszabott napi maximális mértékben - csökkent a HTC Corp. részvényárfolyama a tajpeji tőzsdén. A zuhanás a közzétett számoknak szólt: a tajvani okostelefon-gyártó árbevétele 48, nyeresége pedig 79 százalékkal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban, és mindkét mutató elmaradt az elemzők amúgy is pesszimista várakozásaitól.

A forgalom 70,2 milliárd tajvani dollár (2,4 milliárd USD), a nettó profit pedig 3,9 milliárd tajvani dollár (133 millió USD) volt.

Korábban a vállalat a One széria előtti átmeneti időszakra fogta a gyenge teljesítményt, ezzel azonban most nem takarózhat. Azt, hogy nem csupán ez áll az újabban folyamatos forgalomcsökkenés hátterében, megerősítette az a dolgozóknak írt vezetői körlevél, melyet augusztusban a Bloomberg hozott nyilvánosságra.

Ebben Peter Csou vezérigazgató azt írta: mindenki csak beszél és meetingeken vesz részt, de a döntések lassan születnek. Le kell számolnunk az innováció útjában álló bürokráciával! - figyelmeztetett.

A cikk folytatása az ITcafe.hu oldalon olvasható,

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: