2013-04-11 18:56:13• hírek • MTI

Tovább zuhant a HTC

A vállalat közel 10 éve nem jelentett ennyire alacsony profitot, de legalább még mindig nyereséges.

Másfél éve folyamatosan esnek a tajvani HTC bevételei. A vállalat néhány éve még az élmezőnybe tartozott az okostelefonok piacán, mostanra azonban sokat veszített jelentőségéből. A tegnap nyilvánosságra hozott, 2013. első negyedéves gyorsjelentése alapján a vállalat mindössze 2,85 millió dolláros nyereséget termelt, miközben az előző negyedévében még 33,2 milliót. Éves összehasonlításban még ennél is rosszabbul fest a helyzet, 2012 első negyedévében még 151 millió dolláros profitot könyvelhettek el, pedig már akkor is egy jókora esésen voltak túl.

A HTC 2002. óta nem volt veszteséges, és 2004-ben jelentett utoljára ennyire alacsony nyereséget.

A mostani gyenge eredményekben jelentős szerepe lehet a sokat csúszó HTC One-nak. A HTC az új csúcsmodellt már március közepén be akarta vezetni a piacra, de az első negyedévben a tervezett 80 ország helyett mindössze háromban indult meg az értékesítés. A csúszás oka a telefon kamerájához szükséges alkatrészek hiánya, amivel még mindig küzd a tajvani gyártó. A HTC One a kritikusok felől nagyon pozitív fogadtatásra talált, sokak szerint az eddigi legjobb Androidos okostelefon.

A HTC eredetileg úgy időzítette a One piacra lépését, hogy az legalább egy hónappal megelőzze a Samsung Galaxy S4-ét, ezt azonban nem sikerült véghez vinnie, és most a dél-koreai óriás közelgő marketinghadjárata jelentős negatív hatással lehet majd a One szereplésére.

A cikk folytatása az ITcafe.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: