2010-08-03 16:26:08• hírek • Szatmar.ro

Káosz az útlevélosztályon

A csendőrség bevonására volt szükség a rend fenntartására az Útlevélosztályon.

Óriási felháborodást váltott ki Szatmárnémetiben az Útlevélosztályon kialakult állapot. Rengeteg dühös ember nézett egymással szemben az említett intézmény udvarán.

A problémát az okozta, hogy a hétfőn 18 óra 30 perckor a már sorra nem kerülő 17 család számára az osztály munkatársai ígéretet tettek, hogy másnap reggel őket részesítik előnyben az ügyintézésben.

A ma kora reggeli órákban megjelent személyek azonban felháborítónak találták, hogy a tegnap megjelent személyeket előttük szolgálnák ki, így kisebb botrány tört ki a várakozók között.

A zavargásoknak a helyszínre érkező csendőrség vetett véget, miután az útlevélosztály munkatársai nem tudták megnyugtatni a felháborodott lakosságot.

Pataki Csaba alprefektus elmondta, az országos feldolgozó rendszer nem bír befogadni több, mint napi 100-120 lakos adatait, ezért okozott gondot a zsúfoltság.


Az Útlevélosztály udvara megtelt az ígénylőkkel
Az útlevélosztály udvara megtelt az ígénylőkkel


Az intézmény megpróbál bevezetni egy olyan rendszert, ami napi 80-90 speciális sorszámot oszt majd ki, így kerülvén el a hasonló helyzeteket. A sorszámok alapján juthatnak majd be az állampolgárok az irodába ügyük intézése végett. Pataki azt tanácsolja, akinek nem sürgős az útlevél megléte, az igénylést halassza az októberi-novemberi hónapokra, hiszen az említett periódusban kevesebb az igénylők száma. Amennyiben az Európai Unióba készülnek utazni, nem szükséges az útlevél, elég a személyi igazolvány felmutatása.

A legnagyobb gondot a gyermekek jelentik, hiszen a 14 életévüket be nem töltöttek számára kötelező az útlevél, azonban az is problémát okoz, hogy az ország minden városában (Bukarestet kivéve) előírásszerűen csupán két fogadó fiók, ügyintéző veheti át az iratokat. Ez főleg a nyári időszakba okoz nehézséget.

Tudván azt, hogy megnő az igénylők száma az útlevélosztály munkatársai váltásban, meghosszabbított ügyfélfogadási programmal dolgoznak anélkül, hogy túlórapénzt kapnának. Jelenleg 8 óra 30 perctől 18 óráig folyik a munka az említett osztályon.

Az alprefektus a lakosság megértését kéri és ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy aki csak teheti, halassza útlevelének igénylését.


A csendőrök a délutáni órákban is a helyszínen voltak
A csendőrök a délutáni órákban is a helyszínen tartózkodtak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: