2010-08-06 12:58:02• hírek • Szatmar.ro

Fejlemények az útlevélosztályon

Amint arról portálunk már beszámolt, a hét elején elszabadultak az indulatok Szatmárnémetiben az útlevélosztályon. A hasonló esetek megelőzésére új módszert dolgoztak ki.

A problémát az okozta, hogy az osztályra hétfőn be nem jutott személyek nevüket egy listára vezették és ígéretet kaptak a dolgozóktól, hogy kedd reggel ezzel a listával kezdik majd az iratcsomók befogadását. A listán nem szereplő, kedd reggel helyszínre érkezők viszont felháborodtak ez és külön listát írtak, amelynek alapján ők szerettek volna elsőként bejutni ügyük elintézése érdekében.

A kialakult ellentét addig fajult, hogy helyszínre kellett hívni a rendfenntartó erőket, hiszen az alkalmazottak nem tudták megfékezni az indulatokat.

Akkor Pataki Csaba alprefektus megígérte, megoldást találnak a problémára és előrevetítette a sorszámozási rendszer bevezetésének lehetőségét.

Radu Giurca prefektus, Pataki Csaba alprefektus és Anca Rusu, a helyi lakossági szolgálat képviselője tanácskozásaik során arra a döntésre jutottak, hogy elengedhetetlen lenne az említett rendszer bevezetése, így augusztus 9-től érvénybe is léptetik ezt.

A sorszámok 1-től 100-ig terjednek majd naponta és ennek alapján juthatnak majd be a lakosok az ügyfélszolgálathoz. A sorszámot egy alkalmazott fogja kiosztani 8-8.30 óra között.

Nem az idei az első alkalom, amikor ilyen sokan igénylik az útlevelet. Amíg a tavaszi hónapokban naponta csupán 40-50 kérvényt regisztrálnak, júliustól kezdődően mintha megbolydulna a lakosság és naponta 100-130-an is igénylik az útlevelet, mondta el a Szatmár.ro-nak Pataki Csaba alprefektus.

Az órarend a sorszám bevezetése után is hosszabbított marad, így a lakosság 18-óraig számíthat az útlevélosztály munkatársainak szolgálatára.

Az osztály továbbra is kéri a lakosság türelmét és azt, ha nem sürgős, halasszák útlevéligénylésüket szeptemberre, hiszen az Európai Unió tagországaiba személyi igazolvánnyal is be lehet lépni.


Kedden a rendfenntartó erők bevetésére is szükség volt
Kedden a rendfenntartó erők bevetésére is szükség volt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: