2010-12-10 15:36:23• hírek • Szatmar.ro

Tovább tart nyitva a lakosságnyilvántartó

A decemberi csúcsforgalom miatt kitolják az útlevélosztály nyitvatartási idejét.

A Prefektúra azt a döntést hozta, hogy december folyamán meghosszabbítják az útlevélosztály nyitvatartását. Reggel 8 este 8-ig, sőt, még az ünnepnapokon is lehet intézkedni, ugyanis 24-én és 31-én is lesz ügyfélfogadás.

Pataki Csaba alprefektus portálunknak elmondta, a sok éves tapasztalat alapján jutottak erre a döntésre, hiszen a nyári hónapok mellett decemberben is csúcsidő van. Azok a szatmári lakosok, akik olyan országba készülnek, ahová útlevél kell, idejében bizonyosodjanak meg arról, hogy érvényes-e a dokumentum, hiszen számos olyan eset van, amikor csak útközben veszik észre, hogy érvényét vesztették a különböző okmányok. Érdemes igyekezniük az ügyintézéssel azoknak, akik itthon élnek, mert az ünnepekre sok külföldön dolgozó személy hazajön, akik ilyenkor egyszerre az iratokkal kapcsolatos ügyes-bajos dolgaikat is el szeretnék intézni, így tömegre lehet számítani és lassabban lehet haladni az intézménynél.

Egyelőre még nincs sorszám, mert minden gördülékenyen halad, de Pataki elmondta, dolgoznak rajta, hogy bevezessenek egy úgynevezett „ticketing" rendszert, amely városunk néhány intézményben már működik. Ezt egy gép generálja majd, sorszámod ad, és az ügyfelek tudni fogják, hogy körülbelül mikor kerülnek sorra. Ezt a jövő nyári csúcsidőig üzembe helyezik majd.

Engedélyt kaptak arra is, hogy megnyissanak egy harmadik ügyfélfogadó pontot a már meglévő kettő mellé, ennek beindítására azonban már csak jövőben kerülhet sor.

Megtudtuk, hogy naponta 150, maximum 200 kérvényt tudnak feldolgozni az alkalmazottak. A klasszikus útlevél akár egyik napról a másikra is elkészülhet, a biometrikusra azonban három hetet várni kell, hiszen azt Bukarestben készítik el.


Jelenleg kevés az igénylő
Jelenleg kevés az igénylő


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: