2014-03-05 15:36:25• hírek • Kocsis Zoltán

Kutyatulajdonosok figyelem! Begyűjtik a kóbor ebeket Sárközújlakon!

Sárközújlaki kutyatulajdonosok figyelem! A következő napokban sintérek gyűjtik be a kisváros kóbor kutyáit. Amennyiben kiderül, hogy valamelyik ebnek tulajdonosa van, akkor az illető súlyos büntetésre számíthat. Ezért ajánlatos, hogy tartsák szigorúan udvarukon kutyáikat.

„Az utóbbi időben több szülő tett panaszt a polgármesteri hivatalnál, hogy kóbor kutyák támadták meg gyerekeiket iskolába menet", ismertette a precedens nélküli lépés hátterét Piricsi Artúr polgármester. Az önkormányzat egy ideje már tárgyalásban áll a sintérszolgálattal, amelynek emberei csütörtökön és pénteken, de legkésőbb a jövő hét első felében kiszállnak a helyszínre és megpróbálják begyűjteni az ebeket.

A polgármesteri hivatal becslései szerint megközelítőleg 30-40 kutyáról lehet szó.

Piricsi felhívja azonban a sárközújlakiak figyelmét, ezekben a napokban fokozottan vigyázzanak arra, hogy kutyáik ne hagyják el az udvart és ne kóboroljanak el. „Ha valamelyik ebről kiderül, hogy gazdája van, illetve ha valamelyik állatot gazdája megpróbálja kiváltani, akkor komoly büntetésre számíthat: meg kell térítenie a befogás költségeit, emellett pedig bírságot is kell fizetnie", figyelmeztetett a polgármester.

Egyelőre persze nehéz azonosítani egy-egy kutyát, ám ez hamarosan megváltozhat. A román törvényhozás tavalyi döntésének következtében a közeljövőben valamennyi kutyába azonosító csipet kell ültetni, az állatokat pedig ivartalanítani kell - kivételt képeznek ez alól a tenyésztők. Amennyiben a törvény életbe lép, a sárközújlaki önkormányzat tervei között szerepel néhány olyan szerkezet vásárlása, amely felismeri ezeket az azonosító csipeket.

„Terveink szerint hasonló ellenőrzéseket többször is tartunk majd. Azok pedig, akiknek kutyáik elkóborolnak, súlyos büntetésre számíthatnak", mondta Piricsi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: