2013-04-02 17:14:00• hírek • Gazda Árpád, MTI

Tovább tart a készültség a Tisza erdélyi mellékfolyóin

Csütörtök estig meghosszabbította a romániai Országos Vízügyi és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) az árvízvédelmi készültséget a Tisza erdélyi vízgyűjtőjében.

Az INHGA kedden délben kibocsátott közleménye szerint a Tiszába ömlő legtöbb erdélyi folyón sárga (első fokú) figyelmeztetés van érvényben, a Kraszna alsó szakaszán, a román-magyar államhatár térségében pedig továbbra is a narancssárga (másodfokú) figyelmeztetés érvényes.


A sárga figyelmeztetést a Visóra, az Izára, a Túrra, a Láposra, a Kraszna Domahidán felüli szakaszára, a Berettyóra, a Fekete- és a Fehér-Körösre, valamint a bánsági Óbegára, Begára és a Temesre bocsátották ki. A bánsági Óbega, Bega és Temes folyókon Szerbia felé vonul le az ár.

A vízügyi előrejelzés szerint a Dunába ömlő bánsági folyókon lesz a legkritikusabb a helyzet az elkövetkező két napban. Ezekre is narancssárga figyelmeztetést bocsátottak ki a hatóságok.

A romániai meteorológiai intézet is sárga jelzésű figyelmeztetést adott ki Románia nyugati vidékeire. Kedd estétől szerda reggelig a Bánság térségében várható nagy mennyiségű csapadék. A figyelmeztetés szerda reggeltől csütörtök reggelig a közép-erdélyi megyékre és Dél-Romániára érvényes.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: