2020-03-18 08:12:17• hírek • Agerpres

Tovább szigorították az óvintézkedéseket: felfüggesztették az éttermek, kávézók működését is

 Felfüggesztik az étel- és italfelszolgálást és -fogyasztást az éttermekben, kávézókban, szállodákban - jelentette be kedd este Marcel Vela.

A belügyminiszter a koronavírus terjedésének fékezését célzó újabb intézkedéseket ismertetett a szaktárca székhelyén tartott sajtótájékoztatón. A minisztérium döntéshozó testületének egyik határozata értelmében felfüggesztik az étel- és italfelszolgálást és -fogyasztást az éttermekben, kávézókban, szállodákban. "A vendéglátóegységek olyan termékek forgalmazására rendezkedhetnek be, amelyek nem feltételezik a vásárlóknak a helyiségben való maradását" - fogalmazott Vela. 


Emellett betiltanak minden olyan kulturális, művészeti, sport- és vallási rendezvényt, amely zárt térben zajlik - közölte a belügyminiszter. Az intézkedés a játéktermekre, a gyógykezelési központokra és a szépségápolási szolgáltatásokra is érvényes. Emellett betiltják a több mint 100 személy részvételével zajló kültéri rendezvényeket is. A százfősnél kisebb kültéri rendezvények szervezőinek kötelességük intézkedni annak érdekében, hogy a résztvevők között legyen legalább egy méter távolság - mondta a miniszter.


Vela ugyanakkor lemondta, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos jelenlegi romániai helyzet nem indokolja egyik vagy másik város lezárását vagy az élelmiszer-fejadagok bevezetését. "Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy városokat kelljen lezárni, nem vagyunk abban a helyzetben, hogy racionalizáljuk az élelmiszert" - fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve, hogy a hatóságok által hozott intézkedések célja elejét venni a vírus széles körű terjedésének. "Azt üzenem a román állampolgároknak, hogy ne essenek az álhírek csapdájába, legyenek erősek és józan gondolkodásúak" - tette hozzá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: