2013-10-08 10:50:33• hírek • MTI

Tovább pusztít a Fitow tájfun Kínában

Immár hat halottja és több mint hatmillió károsultja van a Fitow tájfunnak Kelet-Kínában, négy embert még mindig eltűntként tartanak nyilván - jelentette a Csöcsiang tartományi katasztrófaelhárítók központjából a Hszinhua hírügynökség.

A nagy erejű szélvihar és a jelentős mennyiségű csapadék eddig már 6,3 millió embernek okozott kárt a tartomány tizenegy városában. A közvetlen anyagi veszteséget 8,37 milliárd jüanra becsülik.

Kína idei 23. tájfunja mintegy négyezer épületet döntött romba, sok helyütt utakat, elektromos vezetékeket rongált meg. A tartományban 13 nagy és 39 közepes méretű víztározóban emelkedett a víz szintje a kritikus szint fölé. Az érintett mezőgazdasági területeket és a városokat víz borítja, a közlekedés megbénult.

Korábbi jelentések szerint a Fitow vonatok és repülőgépek tucatjainak indulását akadályozta meg, Csöcsiangban és a szomszédos Fucsienben több mint 700 ezer embert kellett ideiglenesen biztonságos lakhelyre költöztetni.
A tájfun hétfőn hajnalban óránként 151 kilométeres sebességű széllel ért Kína partjaihoz. Azóta északnyugati irányba halad tovább, útját felhőszakadások kísérik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: