2011-12-22 15:25:42• hírek • ITcafe.hu

Tovább pénzeli a Mozillát a Google

A Mozilla és a Google bejelentette novemberben lejárt megállapodás megújítását. Azt egyelőre nem tudni, hogy többet, netán kevesebbet kap-e az alapítvány.

Meghosszabbította megállapodását a Google és a Mozilla - jelentették be a felek tegnap. Az együttműködés révén újabb három éven át a Google lesz a Firefox alapértelmezett keresője, aminek ellentételezése stabil bevételt garantál a böngésző fejlesztését koordináló alapítvány számára. Azt, hogy pontosan mennyit, a felek a szerződés bizalmas jellegére hivatkozva nem hozták nyilvánosságra.

A két vállalat rövid közleménye szerint „kölcsönösen előnyös" megállapodás született. „A Mozilla éveken át értékes partnere volt a Google-nek, örömmel folytatjuk az együttműködést az elkövetkező években is" - idézi a kommüniké a Google keresőért felelős vezetőjének, Alan Eustace-nek a szavait.

A megállapodás hetek óta pezsgő találgatásoknak vetett véget: a szaksajtó azon spekulált, hogy mi lesz a Firefox sorsa, ha a megállapodást nem sikerül megújítani. Közismert ugyanis, hogy a Firefox mellett a Thunderbird levelező fejlesztését irányító alapítvány bevételének oroszlánrészét évek óta az internetvállalattól befolyó jutalék adja, melyet a Google a keresőjének alapértelmezetté tételéért fizet. Tavaly a Mozilla 123 millió dolláros éves árbevételének közel 84 százalékát adta ez az üzlet.

A cikk folytatása az ITcafe.hu oldalon olvasható.

A Google és a Mozilla tovább folytatja az együttműködést

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: