2014-06-30 13:30:28• hírek • mti

Tovább nő a nigériai támadójáték hatékonysága?

A gyors és erős nigériai támadók komoly feladat elé állítják majd a franciákat a brazíliai labdarúgó-világbajnokság hétfői nyolcaddöntős összecsapásán.

Franciaország veretlenül nyerte meg az E csoportot, Ecuador és Honduras ellen gólt sem kapott, de a védőknek most minden tudásukra szükségük lesz, hogy megállítsák az F csoportban másodikként zárt Nigériát, amely az argentin védelmet kétszer is átjátszotta a 3-2-es dél-amerikai sikerrel zárult utolsó csoportmeccsén.

Utóbbi találkozón az afrikaiak gyors szélsője, Ahmed Musa duplázott, az ő veszélyes játéka mellett az erőcsatár Emmanuel Emenikére, valamint a rutinos és kiváló technikai képességekkel rendelkező Peter Odemwingiére is oda kell majd figyelnie a francia védelemnek.

"Óriási erőbedobással játszanak, jó csapatuk van, amely erős, gyors és keményen harcol a középpályán, épp ezért okozott gondot Argentínának is" - vélekedett a hétfői riválisról Yohan Cabaye, a franciák középpályása.
Nigéria 1998 óta az első egyenes kieséses összecsapására készül vb-n, de akárcsak Ghána és Kamerun esetében, itt is megzavarta a felkészülést egy állítólagos pénzügyi vita. Az afrikai együttes játékosai ugyanis csütörtökön félbehagyták az edzést, a hírek szerint azért, mert nem kapták meg a korábban beígért prémiumukat.

"Hallottam erről, de nem hiszem, hogy ez bármin is változtatna, így is, úgy is az övéké a legjobb afrikai válogatott" - mondta Bacary Sagna, a francia együttes jobboldali védője, aki kiemelte, hogy a nigériai játékosok európai topcsapatokban futballoznak. "Tudjuk, hogy nagyon veszélyesek, ezért türelmesnek kell majd lennünk."

A francia válogatott az eddig látottak alapján szereti irányítani a játékot, de Didier Deschamps szövetségi kapitány ezúttal nem küldhet pályára túlságosan támadó felfogású együttest, így elképzelhető, hogy inkább a biztos védekezésből induló gyors ellenakciókra készíti majd fel tanítványait.

"Mindent meg kell tennünk, hogy maximálisan koncentráltak legyünk, a nehéz pillanatokban is nyugodtak tudjunk maradni" - nyilatkozta Sagna.

A két csapat hétfőn 19.00 órától Brazíliavárosban, a Mané Garrincha Nemzeti Stadionban csap össze, a továbbjutó a szintén hétfőn sorra kerülő Németország-Algéria meccs győztesével találkozik majd a negyeddöntőben. Addig is ne feletsd el és tippelj vébéjátékunkon, amelyen egy magyarországi wellness-kirándulást nyerhetsz!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: