2008-12-11 23:11:12• hírek • Csenteri Judit

Tovább nő a munkanélküliség

Novemberben az ország munkanélküliségi rátája elérte a 4,1 százalékot, a munkanélküliek száma pedig több, mint 12.700 lakossal nőtt meg.

A legnagyobb munkanélküliségi rátával november végén a következő megyékben lehetett találkozni: Mehedinti (8,7%), Vaslui (8,4%), Teleorman (7,8%), Dolj (7,6%), valamint Gorj megye (7,1%).

A fentiekkel ellentétben, azonban több olyan megye is akadt az országban, ahol a munkanélküliségi ráta értéke novemberben az országos szint alatt volt. Ilyen megyék például Temes, Beszterce, Szatmár, Arad, Bihar, Kolozs, Szeben vagy Máramaros. Az ország fővárosában a munkanélküliségi ráta értéke novemberben 1,7 százalékról 1,8 százalékra nőtt meg.

A munkanélküliek száma októberhez viszonyítva körülbelül 12.800-al nőtt egy hónap leforgása alatt, ez pedig elsősorban a szezonális gazdasági szektorok visszaesése miatt következett be. Az ország munkanélküliségi rátája így elérte a 4,1%-ot. Hivatalosan Románia szinten 377 ezer munkanélküli van számon tartva, akik közül 119 ezren részesültek munkanélküliségi segélyben, 11 ezerrel többen, mint az azt megelőző hónapban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: