2012-08-18 15:30:58• hírek • Kocsis Zoltán

Tovább csökkent a szabad munkahelyek száma a megyében

Az előző héthez képest tovább csökkent a betöltetlen munkahelyek száma Szatmár megyében, derült ki a Megyei Munkaerő Elhelyezési és Foglalkoztatási Ügynökség legfrissebb jelentéséből. Amíg legutóbb 288 munkavállalóra volt szükség, most ez a szám 276-ra esett vissza. Három esetben van szükség felsőfokú végzettségre, 22 esetben viszont semmilyen képzettségre nincs szükség.

A legnagyobb munkaerőhiány ezúttal is a megyeszékhelyen van: mindössze négy meghirdetett állás nem Szatmárnémetiben van. Nagykárolyban két szakképzetlen munkaerőt keresnek bontási munkálatokhoz, Avasfelsőfaluban pedig egy termelési mérnököt keresnek valamint egy szociális gondozót egy súlyosan fogyatékos személy mellé. Tasnádon, Erdődön és Turcon jelenleg nincsen egyetlen betöltetlen munkahely sem.

Azt is megszokhattuk, hogy a legnagyobb munkaerőhiánnyal a textilipar küszködik: kétszáz varrónőt és tíz bőrművest alkalmaznának a munkaadók. Jelentős szükség van árufeltöltőkre - 12-re -, kaucsukot feldolgozókra üzemben dolgozókra - hét személyre -, valamint személygépkocsi- és teherautó-soförökre, szám szerint hatra.

Emellett keresnek biztonsági őröket, szakácsot, lakatost, telefonos eladót, kőművest, bolti eladót, pincért, fizioterapeutát és pszichopedagógust is.

Aki további információkat szeretne megtudni az állásokkal kapcsolatban a Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség  0261-770237-es  telefonszámán, vagy személyesen a helyszínen a Ion Ghica u. 36 szám alatt érdeklődhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: