2011-03-22 15:54:10• hírek • Szatmar.ro

A pénzváltókat ellenőrizték

A Szatmár megyei valutaváltókat ellenőrizték február 15-e és március 10-e között a fogyasztóvédelmiek.

Az ellenőrzések során a valutaváltó tevékenységet folytatók számára előírtak betartásának mikéntjét vizsgálta a hivatal munkatársai. Nyolc gazdasági szereplőt kerestek fel az akciójuk során, a megye különböző pontjain. Minden esetben találtak rendellenességet, így öt esetben figyelmeztetésben részesítették a vétkes feleket, míg 3 esetben büntetéseket róttak ki, összesen 20 000 lej értékben.

Az ellenőrök vizsgálták többek között a pénzváltók működtetéséhez szükséges speciális engedélyek meglétét, illetve a fogyasztók tájékoztatását is. Egy avasfelsőfalui cég elmulasztotta kihelyezni az árfolyamot mutató táblát, ugyanakkor többen is elmulasztották írásban tájékoztatni ügyfelüket a fizetendő összegről.

Egyetlen valutaváltó egységben sem rendelkeztek olyan feltételekkel, amelyet a törvény előír abban az esetben, ha az ügyfél meggondolja magát a pénzváltást illetően.
A fogyasztóvédelmi hivatal felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek elővigyázatosak a pénzváltásokkor, mert könnyebb megelőzni az esetleg problémákat, mint később orvosolni azokat.


Több valutaváltónál is kihágást tapasztaltak
Több valutaváltónál is kihágást tapasztaltak. Fotó: archív


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: