2009-01-29 18:27:44• hírek • Parajdi Andrea

Tovább bonyolódik a szemétszállítási kérdés

Törvénytelennek tartja a Prefektúra Intézménye, a Helyi Tanács azon határozatát, mely szerint minden családnak nyilatkozatot kell leadnia arról, hogy kötött-e szerződést a szemétszállításra a Florisal Rt.-vel.

A.Szatmárnémeti Törvényszéken támadta meg a Prefektúra Intézménye a helyi tanács decemberben elfogadott határozatát, amikor abban egyeztek meg a város vezetői, hogy nyilatkozatban kötelezik a lakosokat egy olyan hivatalos dokumentum benyújtására, amelyben saját felelőségükre kijelentik, hogy szerződésben állnak-e a Florisal Rt.-vel. Erre a módszerre azért volt szükség, hogy ilyen módon kötelezzék a lakosságot a szemétszállítási díj befizetésére.

Radu Bud prefektus csütörtök délután sajtótájékoztatót hívott össze, ahol elmondta péntektől felfüggesztik a városi tanács határozatát, hiszen számos pontnál kivetnivalót találtak. -Nem tájékoztatják megfelelően a lakosságot, és nagyon rövid határidőt szabtak ki. A törvény előírja, hogyha egy önkormányzat hasonló eljárásra készül akkor helyi újságokban, hirdetőtáblákon közzé kell tegye a felhívást - magyarázta felháborodottan a prefektus.

A városi tanács január 29-i ülésén is szó esett a témáról, ugyanis Iosif Drimus, a Szatmárnémeti Adóhivatal vezetője személyesen kérte a tanácsosokat, hogy hosszabbítsák meg a nyilatkozatok leadásának határidejét. A tanácsosok február 28-ig tolták a határidőt, azonban akkor még senki sem tudta, hogy a Prefektusi Hivatal megtámadja, és felfüggeszti a határozatot. Péntektől tehát már nem kötelessége a lakosságnak nyilatkozatot leadni.

Megszűnnek a sorok a Florisal-pénztáraknál is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: