2014-06-14 15:31:17• hírek • MTI

Touré nélkül Elefántcsontpart, Falcao nélkül Kolumbia

Valószínűleg legjobbja, Yaya Touré nélkül kell megkezdenie világbajnoki szereplését az elefántcsontparti labdarúgó-válogatottnak, amely a japán együttes ellen lép pályára a brazíliai torna szombati játéknapján.

A Manchester City futballistája, a Premier League leggólerősebb középpályása combsérüléssel bajlódik, Sabri Lamouchi szövetségi kapitány pedig így várhatóan Serey Diének szavaz majd bizalmat.

A japánoknál ugyanakkor hosszú idő után újra bevethető lesz a csapatkapitány Haszebe Makoto. Neki első sorban a hátsó alakzat megszilárdítása lesz a feladata, amire nagy szüksége is van az ázsiai alakulatnak, ugyanis legutóbbi kilenc mérkőzéséből mindössze egyet tudott lehozni kapott gól nélkül.

"Az elefántcsontpartiaknak rendkívül erős a támadósoruk, ugyanakkor a védelmük sebezhető. Mindkét csapat támadófutballt játszik, a győzelem a koncentráción múlik" - nyilatkozta Haszebe.

A csoport másik mérkőzésén várhatóan inkább a védekezésé lesz a főszerep, ugyanis a világbajnokságra 16 év után visszatérő kolumbiai válogatott úgy jutott ki a tornára, hogy 16 találkozón mindössze 13 gólt kapott, ami a legkevesebb a dél-amerikai selejtezősorozatban érdekelt csapatok között, míg a görögök hagyományosan stabil hátsó alakzatukra építenek.

"Kiváló támadóik vannak, de csapatunkat rendkívül tapasztalt és jó játékosok alkotják, ezt be is fogjuk bizonyítani szombaton" - nyilatkozta Kosztasz Manolasz (fotó), a görögök védője.

A kolumbiai támadásokért Jackson Martinez vagy Carlos Bacca lesz a felelős. Nagy kérdés, hogy a két csatár tudja-e majd feledtetni a térdsérülése miatt kimaradó Radamel Falcaót, aki korábban egyedül is óriási veszélyt jelentett az ellenfelek kapujára. Mindenesetre José Pekerman, a kolumbiaiak szövetségi kapitánya azt mondta, kizárólag a győzelemmel lenne elégedett.
A C csoport programja:
Kolumbia - Görögország 19.00
Elefántcsontpart - Japán 04.00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: