2010-05-27 09:19:31• hírek • Póti Orsolya

Tour de Tur ötödször

Az Erdélyi Kárpát Egyesület  hétvégén megszervezi a kerékpáros tájékozódási versenyt, melynek útvonala  a Túr menti Védett Területeken halad.

Május 29-én szombaton ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Erdélyi Kárpát Egyesület hagyományos kerékpáros tájékozódási versenye, a Tour de Túr. A rendezvényre a „Túr menti Természetvédelmi Területek természeti értékeinek népszerűsítése" elnevezésű projekt keretében kerül sor, melyet a csíkszeredai Polgártárs Alapítvány, a Garden Design támogat.

A verseny útvonala a Túr menti Védett Területeken halad, és célja a Túr mente természeti értékeinek, valamint a Túr Zöld Útjának népszerűsítése. A versenyzők között idén 4000 lej összértékben osztanak ki díjakat.

A verseny szabályzata szerint a távot maximum 4 óra alatt kell teljesíteni. Tilos a kerékpárt kicserélni a verseny időtartama alatt. Mindennemű külső segítség (autós kíséret, vontatás, kerékpár javítása mások által, stb.) igénybevétele tilos és a versenyből való kizárást vonja maga után. Minden versenyző térképet kap, amelyre be lesznek jelölve az ellenőrző pontok és a javasolt útvonal. A pontos útvonalat minden résztvevő maga választja meg a térkép alapján. Kötelező minden ellenőrző ponton sorrendben áthaladni és a pontbíróval a versenykártyát lebélyegeztetnii.  A közutakra eső szakaszokon a versenyzők kötelezően betartják a közlekedési szabályokat. A versenyzők számára ajánlott a védőfelszerelés (sisak) használata, valamint hogy a verseny idején legyen náluk mobiltelefon.

Indulás és érkezés:
Sárerdei üdülő övezet. A nevezés díjtalan, és személyesen indulás előtt május 29-én 8és 9 óra között történik. A benevezéshez személyi igazolvány vagy útlevél szükséges. A 18-ik életévüket be nem töltött versenyzők nevezéséhez szükséges legalább az egyik szülő vagy gyám jelenléte, aki a helyszínen írásban beleegyezik a fiatalkorú részvételébe.

Azok számára, akik nem kívánnak versenyezni, az egyesületünk tagjai egy bemutatóval egybekötött kerékpáros kirándulást szerveznek a védett területen. Csak a 14-ik életévüket betöltöttek nevezhetnek. További információ a versenyről és annak szabályairól a http://tourdetur.tur-info.ro/?lang=hu oldalon, írhatnak a tourdetur@gmail.com email címre, vagy érdeklődhetnek a 0040 - 261 711050-ás telefonszámon.


Ötödik alkalommal rendezik meg a Tour de Tur-t


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: