2009-06-08 11:17:10• hírek • Gozner Gertrud

Ismét rajtol a Tour de Tur

Az Erdélyi Kárpát Egyesület 2009 június 13-án szombaton rendezi meg negyedik alkalommal hagyományos kerékpáros tájékozódási versenyét, a Tour de Tur-t.

A verseny útvonala legnagyobb részt a Túrmenti Természetvédelmi Területen halad, és célja a Túr mente természeti értékeinek, valamint a Túr Zöld Útjának népszerűsítése.

A verseny rajt- és célpontja a Sárerdei üdülő övezetben lesz, a versenytáv 65 kilométer és időjárástól függetlenül megrendezésre kerül. A program szerint reggel 7 és 9 óra között kerül sor a nevezésre, a rajtszámok és a térképek átvételére. 9 és 10 óra között indulhatnak a versenyzők. 14 óráig a résztvevők teljesítik a távot, 14.30 és 15.30 között pedig megtörténik a verseny kiértékelése és a díjátadás.

A verseny szabályzata szerint a távot maximum 4 óra alatt kell teljesíteni. Tilos a kerékpárt kicserélni a verseny időtartama alatt. Mindennemű külső segítség (autós kíséret, vontatás, kerékpár javítása mások által, stb.) igénybevétele tilos és a versenyből való kizárást vonja maga után. Minden versenyző térképet kap, amelyre be lesznek jelölve az ellenőrző pontok és a javasolt útvonal. A pontos útvonalat minden résztvevő maga választja meg a térkép alapján. Kötelező minden ellenőrző ponton sorrendben áthaladni és a pontbíróval a versenykártyát lebélyegeztetni.

A közutakra eső szakaszokon a versenyzők kötelezően betartják a közlekedési szabályokat. A versenyzők számára ajánlott a védőfelszerelés (sisak) használata, valamint hogy a verseny idején legyen náluk mobiltelefon.

Minden versenyző saját felelősségére vesz részt a versenyen. A benevezéshez személyi igazolvány vagy útlevél szükséges. A 18-ik életévüket be nem töltött fiatalkorúak nevezéséhez szükséges legalább az egyik szülő vagy gyám jelenléte, aki a helyszínen írásban beleegyezik a részvételbe. Csak a 14-ik életévüket betöltöttek nevezhetnek.

Azok számára, akik nem kívánnak versenyezni, az egyesület tagjai egy bemutatóval egybekötött kerékpáros kirándulást szerveznek a védett területen.

A verseny helyszíne megközelíthető kerékpárral, autóval vagy autóbusszal, mégpedig a Transurban 9. számú hosszabbított útvonalú járatával, melyen megengedett a kerékpár szállítása. Indulás az Al. I Cuza (Eötvös) utcából a verseny napján: 7.30-kor a versenyzőknek, és 8.30-kor a kerékpáros kirándulás résztvevőinek. Visszaindulás 16.00-kor a Sárerdőről.

Nevezni e-mailben a tourdetur@gmail.com címen, vagy telefonon/faxon +40-261-711050/ 0743-419443 számokon lehet. A helyszínen személyesen is lehet jelentkezni, indulás előtt 7 és 9 óra között. Férfi és női kategóriákban az első három helyezett értékes nyereményekben részesül.


Negyedik alkalommal szervezik meg a nemzetközi kerékpáros tájékozódási versenyt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: