2012-03-21 08:50:33• hírek • Hirado.hu/MTI

Lövöldözés Toulouse-ban - megvan a merénylő?

Letartóztatta a francia rendőrség az elmúlt tíz napban Toulouse-ban elkövetett, hét emberéletet követelő merényletsorozat feltételezett tettesének fivérét - jelentette be a belügyminiszter szerda hajnalban.

Claude Guéant Toulouse-ba utazott, ahol a rendőrség körülvett egy épületet, amelyben egy 24 éves algériai származású helyi férfi elbarikádozta magát. Rendőrségi források szerint nagy valószínűség szerint a hidegvérrel végrehajtott gyilkosságsorozat tetteséről van szó.

A belügyminiszter bejelentette, hogy letartóztatták a férfi fivérét. Az államügyészség korábban közölte, hogy egyidejűleg több művelet is zajlik Toulouse-ban és környékén. A feltételezett elkövető, aki járt Afganisztán és Pakisztán határvidékén, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet fellegvárában, állítólag azt mondta, palesztin gyerekek halálát akarta megbosszulni.

Március 11-én és 15-én a francia hadsereg három katonáját lőtte le ismeretlen tettes Toulouse-ban és onnan nem messze, Montaubanban. Négy nappal később két óvodás és egy kisiskolás gyereket és egy fiatal rabbit lőttek le egy Toulouse-i zsidó iskolánál. Mindhárom esetben ugyanazt a fegyvert használták, és a gyilkos közvetlen közelről, fejlövéssel végzett áldozataival.

Nyugati titkosszolgálatok szerint a közelmúltban több tucat fiatal dzsihádista tért vissza hazájába, valamelyik nyugat-európai országba az al-Kaida fellegváraként számon tartott afgán-pakisztáni határvidékről, és a gyanúsított az egyik közülük. Állítólag a francia nemzetbiztonsági hivatal, a DCRI megfigyelés alatt tartotta az első két merénylet óta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: