2012-06-05 18:20:51• hírek • Szatmár.ro

Tóth Éva Imelda, az RMDSZ kaplonyi polgármester-jelöltje

Tóth Éva Imelda, 1969-ben született, kaplonyi születésű, római katolikus vallású, házas, két lány édesanyja. Végzettség: Kaplonyi Fényi István Általános Iskola, Nagykárolyi Ipari Líceum (Iuliu Maniu Iskolacsoport) magyar szak, Temesvári Műszaki Egyetem, építészmérnöki kar. Jelen pillanatban családi (saját) vállalkozást működtet.(nek). 2008-tól RMDSZ tag, 2009-től a kaplonyi RMDSZ elnöke.

„A tizennyolc évi munkám során, amit a pályán építészmérnökként eltöltöttem, a környező városokban, falvakban tapasztalt fejlődések láttán bátran kijelenthetem, hogy Kaplony több tekintetben le van maradva, amit sürgősen orvosolni kell, és ezt csak kitartó munkával, szakmai hozzáértéssel, a kaplonyi közösség iránti elkötelezettséggel, dinamikus csapattal közösen lehet megvalósítani. Azokat a lehetőségeket szeretném ésszerűen a község, az egész közösség javára, fejlődésére kihasználni, amelyek a négy év során adódnak a beruházások, új munkahelyek létesítése, kultúra területén. Szeretném, ha Kaplony bátrabban, egymást támogatva gondolkodna a község fejlődésének érdekében, és ezt az RMDSZ - NDF közös összefogásával is szeretnénk bizonyítani.

Az elmúlt évek során azt tapasztaltam, hogy úgy helyi, mint megyei szinten az RMDSZ-es polgármesterek, elöljárók hatékonyan dolgoztak, mivel mögöttük, egy jól működő szervezett csapat állt. Szatmár megyében, a megyei tanács hozzáértésének köszönhetően több olyan beruházás valósult meg, amelyeket az elkövetkező években Kaplonyban is meg lehetne valósítani. Egyre több olyan program jelenik meg mind országos, mind Európa Uniós szinten, amire Kaplony is pályázhatna.

A továbbiakban a kaplonyi lakosok számíthatnak a megyei tanácselnök, Csehi Árpád Szabolcs segítségére és tanácsaira, aki az elmúlt négy év alatt bebizonyította, hogy kiválóan irányítja és tartja kézben Szatmár megye fejlődését. Amennyiben a kaplonyi lakosok bizalmat szavaznak nekem és tanácsos jelöltjeinknek minden energiánkkal és hozzáértésünkkel azon leszünk, hogy a községünket a fejlődés útján vezessük. Nagyobb figyelmet szentelünk a fiatalság és az idős korosztály igényeire, tájékoztatni fogjuk a lakosságot mindazokról a dolgokról, amelyek az önkormányzatot és ezáltal Kaplonyt érintik, hogy naprakészek és tájékozottak legyenek a polgármesteri hivatal munkájával. Parkokat, zöldövezeteket alakítunk ki, hogy a lakosság kellemesen érezze magát azon a helyen, ahol lakik, mert jelen pillanatban ilyen tekintetben is szegényes a község arculata. A kulturális élet fellendítése, szervezett színházi előadások, rendezvények, családi napok szervezése is egyik feladata kell legyen az új vezetőségnek. Ismerve a falu lakosainak vendégszeretetét, hangsúlyt kell fektetni a faluturizmusra. Kaplonyt is be lehetne kapcsolni a Károlyi kastély programjaiba, hiszen a kaplonyi kriptában nyugszik a Károlyi család több tagja. Az egyik legfontosabb szempont a mandátum ideje alatt, hogy a vezetékes vizet ihatóvá tegyük, egy tisztítóberendezés segítségével.

A szennyvízhálózat kiépítése is szerepel célkitűzéseink között. Azon fogok dolgozni, hogy minél előbb elkezdődhessenek a munkálatok. Nem mindegy, hogy a program végén három, négy év múlva kezdjük el a munkálatokat, vagy már jövő év elején. Persze a munkálatok befejezésével az utakat is rendbe kell tenni, de különös figyelmet igényel a mezei utak feljavítása, illetve egy kerékpárút kialakítása Károly és Kaplony között.

Dolgozni akarok ezért a településért, felhasználni minden létező anyagi forrást, segítséget ahhoz, hogy célkitűzéseink megvalósításokká váljanak. Nem engedhetjük meg az elmult héten történt esetet, amikor a kaplonyi polgármesteri hivatal visszaadott 240, 000 lejt, mivel nem sikerült folyamatban lévő munkára, beruházásra költenie, amíg ideje lett volna.

Bízom abban, hogy számithatok az idősebb korosztály tapasztalatára és hogy mellém áll a fiatalság lendületével, tenni, változtatni akarásával. Ezeket a dolgokat vállaljuk együtt az RMDSZ-NDF helyi csapatával, és a kaplonyi lakosokkal Kaplonyért és a kaplonyiakért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: