2013-10-15 13:26:06• hírek • (x)

Igazi olasz ételek csak friss alapanyagokból

Vasárnap került sor a Trattoria per passione olasz vendéglő ünnepélyes megnyitójára.

Meghívottakkal és vendégekkel telt meg a Szatmár Megyei Könyvtár szomszédságában található Trattoria per passione étterem, amely igazi színt hoz a szatmári vendéglátóipari egységek palettájára. Itt ugyanis az olasz gasztronómia specialitásait és hagyományos ételeit kóstolhatjuk meg Max Fabbricat, az Olaszországból érkezett szakács jóvoltából.

A vasárnap esti megnyitóünnepségen jelen volt Románia egyik legelismertebb mesterszakácsa, a tévében is gyakran feltűnő Florin Dumitrescu is, aki elismeréssel beszélt az olasz szakácsról és a most megnyílt étterem koncepciójáról.

Az olasz mesterszakács filozófiája, hogy mindig az évszaknak megfelelő zöldségeket, gyümölcsöket használja fel az ételek elkészítésekor, így mindig friss, egészséges, tartósítószertől mentes hozzávalókkal dolgozhat. Az évszakok változásának megfelelően az ételek is változnak, ezért van az, hogy a Trattoria per passione étteremben is évszakonként átalakul majd az étlap.

Aki az étlapon pizzát keres, az valószínűleg csalódni fog - az olasz étterem menüjében főleg olyan ételek szerepelnek, amelyeket eddig nem lehetett megízlelni Szatmárnémetiben.

A vasárnapi teltházas megnyitón a résztvevők megkóstolhatták ezeket a specialitásokat és kijelenthetjük, mindenki el volt ragadtatva az olyan különlegességektől, mint a Grillezett sertéshús brokkolival és szardellával, Mézzel karamellizált pancetta, Konfitált marhahús balzsamecetes radicchio salátával, Tengeri finomságok (kagyló, tintahal) házi metélt tészta ölelésében tálalva vagy Fokhagymás csípős spagetti halikrával. A menüben levesek és speciális olasz desszertek is szerepelnek, szóval a választék hatamas és minden íz eredeti olasz.

A Trattoria per passione étterem szeretettel és rengeteg finomsággal várja azokat, akik szeretnék felfedezni az itáliai konyha remekeit, a hamisítatlan ízvilágot, amit csak egy igazi olasz mesterszakács tud elővarázsolni.

Trattoria per passione

Trattoria per passione

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: