2012-03-27 12:00:14• hírek • Szatmár.ro

Törvénytervezetet nyújtott be Günthner Tibor

Mint ismeretes, az előzetes és a részlegesen előzetes nyugdíjba menetelbe nem számítják be a katonaságnál, vagy az egyetemen eltöltött éveket, így azok, akik valamilyen okból előbb szeretnének, vagy kényszerülnek nyugdíjba vonulni, kevesebb pontszámot kapnak, mint társaik, akik végleges nyugdíjba lépnek, így a kézhez kapott összeg is kevesebb.

Günthner Tibor, RMDSZ-es szenátor annak érdekében nyújtott be egy törvénytervezetet, hogy azoknak a személyeknek is ugyanúgy legyenek elszámolva a már említett helyeken eltöltött évek, mint a végleges nyugdíjasoknak.

Továbbá azt is tartalmazza a szenátor által kidolgozott tervezet, hogy a nyugdíjak összegének kiszámolásakor ne a 25%-át vegyék az átlagbérnek, hanem 50%-át. "Bizonyos szempontból nem tartom helyesnek, hogy azok a személyek, akik a továbbtanulás lehetőségét választották az ő idejükben, és valamilyen okból kifolyólag nem tudnak elhelyezkedni más munkahelyen, és ezért kénytelenek ezt a megoldást választani, csak majd a végleges nyugdíjba vonulás esetén számítsák be ezeket az éveket" - mondta Günthner Tibor szenátor.

"Nehezen tudnak elhelyezkedni manapság az ötven év felettiek, ugyanis legtöbb helyen a fiatal munkaerőt részesítik előnyben, így többen kényszerülnek előzetes és a részlegesen előzetes nyugdíjba. Országos szinten nagyon sokan vannak ebben a helyzetben, és véleményem szerint minden egyes év számít a járulék esetében." - jelentette ki a szenátor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: