2009-06-29 13:07:47• hírek • Parajdi Andrea

Törvénytelen határátlépés

A Pete melletti zöldhatáron kaptak el két indiai fiatalt, amint egy marokkói állampolgár segítségével Romániából Magyarországra akartak illegálisan bejutni.

A Szatmár Megyei Határrendészet munkatársai hétvégén a petei határátkelő melletti zöldhatáron térfigyelő készülék segítségével vették észre a Magyarországra bejutni szándékozó három külföldi állampolgárt. A határrendészek 300 méterrel a magyar határ előtt fogták el a törvényszegőket.

A személyazonossági ellenőrzés során kiderült, hogy ketten indiai állampolgárok, Tarsaam L. 20, míg  Palwinder L. 23 éves. A 31 éves  Zerouali M. marokkói állampolgár nyújtott segítséget a fiataloknak, hogy bejuthassanak a Schengeni övezetbe.


Illegális határátkelés, illetve ebben való segítés címén három indiai és egy marokkói állampolgár ellen indítottak bírósági eljárást.
Illegális határátkelés, illetve ebben való segítés címén három indiai és egy marokkói állampolgár ellen indítottak bírósági eljárást


Rövid időn belül a határrendészek Szatmárnémeti bejáratánál elfogtak egy 32 éves szintén indiai állampolgárt, nevezetesen Singh S.-t, akinek az autójában megtalálták a marokkói  férfi útlevelét. Az átszökésben segítő két személyről kiderült, hogy Spanyolországi lakcímmel rendelkeznek és történetesen oda akarták elszállítani a két indiai fiatalt is.

Az eredeti tervek szerint a zöldhatári átszökést követően négyen folytatták volna tovább az útjukat. A két segítő és a két indiai állampolgár ellen is bírósági eljárást indítottak, utóbbiak helyzetén még az is ronthat, hogy korábban a román államtól menedékjogot kértek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: