2014-12-18 17:33:35• hírek • Kocsis Zoltán

Törvényt sért a szatmárnémeti önkormányzat

A júliusban megjelent törvény szigorú előírásai ellenére sincs Szatmárnémetinek hulladékgazdálkodási stratégiája, amivel az önkormányzat egyértelműen törvényt sért, hívta fel Dorel Coica polgármester figyelmét a csütörtöki tanácsülésen Maskulik Csaba tanácsos.

Az RMDSZ-es tanácsos emlékeztette az érintetteket, hogy a júliusban életbe lépett törvény egyértelműen kimondja: a törvény életbelépését követő 90 napon belül el kell készíteni a rövid, közép és hosszú távú hulladékgazdálkodási stratégiát. „Azóta nem hogy 90 nap, de fél év is eltelt, mégsem történt semmi", figyelmeztetett Maskulik. „Nagyváradon például már a közvitán is túl vannak", szolgált egy beszédes példával is.

A törvény másik paragrafusa azt is kimondja, hogy a lakosságnak szemétszállítási díjat kell fizetnie. Amennyiben ezt nem teszi, akkor egyéb módon kell behajtani az összeget. „A polgármesteri hivatalnak és a szolgáltatónak közösen kell fel mérnie, kik azok, akiknek nincs szerződésük. Ez sem történt meg", folytatta Maskulik.

Dorel Coica polgármester válaszra sem méltatta a felvetést, inkább távozott a tanácsteremből...

A dolog érdekessége, hogy a jelenlegi városvezetés, kihasználva az akkor még meglévő többségét, 2012-ben megszüntette a szemétszállítási illetéket, amit azoknak kellett befizetniük, akik nem rendelkeztek szerződéssel a közterület-fenntartó vállalattal. Akkor a város vezetői azt ígérték: az év végéig találnak rá egyéb módot, hogy a szerződéssel nem rendelkezők is hozzájáruljanak a szemétszállítás költségeihez.

Természetesen ez ügyben sem történt semmi azóta...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: