2014-02-11 15:54:24• hírek • Kocsis Zoltán

Törvénysértéssel vádolja a PDL-ét Coica

Folytatódik a politikai harc Dorel Coica polgármester és a PDL szatmárnémeti szervezete között. Legújabb csataként kedd délben Coica egyenesen törvényszegéssel vádolta meg az ellenzéki pártot. Ennek alátámasztására öt szatmárnémeti optikus is megjelent a sajtótájékoztatón.

A vállalkozók egy reklámplakát fénymásolatát is magukkal hozták, amely azt hirdeti, hogy a PDL Szabadság tér (Piata Libertatii) 17. szám alatti székhelyén a párt női szervezete bukaresti szakemberek közreműködésével ingyenes szemvizsgálatot tartott február 3-8. között. Ez mellesleg a PDL országos akciója, internetes villámkeresés után Kolozs, Szilágy, Bihar, Beszterce, Botosani, Galaci vagy éppen Suceava megyékben zajlott hasonló felmérésekre lehet bukkanni.

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy nem mindenütt aratott osztatlan sikert az akció. Bihar megyében az optikusok panaszaira reagálva a Közegészségügyi Igazgatóság illegálisnak nevezte a tevékenységet, Zilahon pedig december elején az utcára vonulva tiltakoztak a szakmabéliek, mondván: ez nem lojális konkurenciát jelent.

Calin Mirnea, a szatmári optikusok képviseletében elmondta továbbá, hogy a szakszerűtlen, felületes vizsgálatokat követően nagyon sok embernek írtak fel szemüveget. Amit a piaci árnál drágábban eladásra is bocsátottak. Mirnea kifogásolta továbbá, hogy olyan közintézményekbe is ellátogattak a PDL-és szakemberek, mint a rendőrség, a kórház és több iskola is. A plakát tanúsága szerint jelenleg a Lent Optic cégnév alatt „fut" az akció, ám korábban több más név alatt is végezték a vizsgálatokat a pártszékházban.

„Ez egy újabb bizonyíték arra, mit művelnek a PDL-és politikusok a szatmárnémeti székházban. Mivel amúgy is lejárt a szerződésük, ezennel bejelentem: felszólítom őket, hagyják el az épület kétharmadát. Oda költözik ugyanis a Polgári Mozgalom és a roma párt is. Amennyiben a felszólításnak nem tesznek eleget, ki fogjuk lakoltatni őket az épületből", jelentette ki Coica.

A polgármester biztosított mindenkit, a pénzügyi hivatal eljárást indít az ügyben. Az optikusok pedig elmondták, már tettek feljelentést a rendőrségen, a megyei tanácsnál és a Közegészségügyi Igazgatóságnál is. Petre Muresan, a PDL megyei elnöke a párthoz közeli helyi portálnak a minap azt mondta, a vizsgálatokon eddig közel háromezren vettek részt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: