2019-04-17 11:31:10• hírek • Közlemény

Törvényes keretek között vehetnek részt a rezidensorvosok a páciensek kezelési folyamataiban

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

"Törvényes keretbe foglaltuk azt, hogy a rezidens orvosok felügyelettel, és korlátolt felelősséggel, részt vehessenek a műtéteken és páciensek kezelési folyamataiban. Bár eddig ez a legtermészetesebb keretek között működött, szükség volt erre a törvényre a páciens biztonságának növelése érdekében" – mutatott rá Dr. Vass Levente, az RMDSZ Maros megyei parlamenti képviselője, azt követően, hogy a képviselőház végső döntést hozó fórumként megszavazta az általa kezdeményezett törvénymódosítást.

Dr. Vass Levente elmondta: erre a törvényes keretre azért volt szükség, hogy felelősségteljesebb hozzáállással kezeljék a pácienseket a rezidensoktatást vezető orvosok, de a rezidens orvosok részéről is, pontosabb és következetesebb számonkérést és tanulást eredményezzen.

Az RMDSZ egészségügyi szakembere elmondta: kiemelt fontosságú ez a törvénymódosítás abból a szempontból is, hogy a vidéki kórházak oktatókórházakká történő alakítása során újabb lendületet kap rezidens orvosok képzése, így a vidéki kórházainkban dolgozó főorvosok könnyebben vállalhatnak rezidenseket oktató és irányító munkakört is.

„A ma megszavazott törvény által elgördítettünk egy akadályt a vidéki kórházak oktatókórházakká való alakulása elől, amely fontos törvénymódosítása az RMDSZ képviselőházi frakciójának” – fejtette ki a szakpolitikus.

A törvény az államelnöki kihirdetés után, a Hivatalos Közlönyben történő megjelenését követően lép érvénybe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: