2013-02-08 17:33:02• hírek • MTI

Csíkszeredában tartja kongresszusát az RMDSZ

Május 25-én Csíkszeredában tartja soron következő kongresszusát a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) - jelentette be pénteken Kolozsváron Kelemen Hunor, a szövetség elnöke.

Kelemen Hunor emlékeztetett arra, hogy a soron következő kongresszusnak nem lesz feladata a tisztújítás, azon a szövetség programját és alapszabályát módosítják. A kongresszusra - a tervek szerint - nemcsak az RMDSZ-szervezetek küldötteit, hanem a szövetség színeiben megválasztott polgármestereket is meghívják, akik szavazati joggal, küldöttként vesznek majd részt a tanácskozáson. Így a bővített kongresszuson mintegy 800 küldött hozhatja meg az RMDSZ következő két éve politikáját meghatározó döntéseket.

Az MTI kérdésére, hogy körvonalazódik-e valamilyen részlete annak a nyitásnak, amelyet az RMDSZ elnöke egy novemberi kolozsvári fórumon 2013-ra ígért, Kelemen Hunor elmondta, nem a szövetség erdélyi magyar ellenzéke felé tett nyitásról beszélt novemberben. "Sok helyen elkezdődtek a tisztújítások az RMDSZ helyi szervezeteiben, és mindenkit visszavárunk az RMDSZ-be, aki tőlünk ment el. De azokat is várjuk a szövetségbe, akik eddig nem politizáltak" - jelentette ki az elnök.

A Járosi Andor Keresztyén Kulturális Műhely november 21-i fórumán az RMDSZ ellenzéke felé  történő nyitásra vonatkozó kérdésre Kelemen Hunor elmondta, de 2013-ban erős választ készülnek adni a kérdésre. A 2012-es választási évet azonban nem tartotta alkalmasnak a nyitásra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: