2014-10-03 15:12:01• hírek • Szatmár.ro

Történelmi vetélkedőt tartottak a Hám Jánosban

A fegyverletétel és a szabadságharc megtorlása volt a témája a péntek délben megtartott vetélkedőnek.

Három iskola összesen öt csapata vett részt péntek délben a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont dísztermében megtartott történelmi vetélkedőn. Az Avram Iancu Általános Iskola egy, az Aurel Pop Zene és Képzőművészeti Líceum egy, a házigazda oktatási intézméy pedig három darab négytagú csapattal vett részt a megmérettetésen. Minden csapatot két hetedik és két nyolcadik osztályos diák alkotott.

A bevezetőben Maskulik Dávid, a Rákóczi Szövetség iskolán belüli szervezetének az elnöke idézte fel a szabadságharc lezárását és a vezető személyiségek kivégzésének körülményeit.

A csapatok több feladatot is kaptak a vetélkedő keretében: rövid tudósítást kellett írniuk a világosi fegyverletételről, a forradalom egy-egy hősének arcát megjelenítő puzzle-t kirakni, a vértanúk utolsó gondolatai alapján meghatározni, hogy kit is idéztek, térképen megjelölni a szabadságharc fontos mozzanatait. A feladatok elvégzését a Thoroczkay Sándor nyugalmazott történelemtanárból, Kádas Zoltán régészből és Csapó-Ilyés Attila aligazgatóból álló zsűri értékelte.

A vetélkedőt követően az Avram Iancu Általános Iskola diákjaiból álló Kristályszemek-csapat mutatott be rövid jelenetet, felidézve a szabadságharc szatmári kötődésű mártírjának, Gonzeczky Jánosnak az alakját.

Történelmi vetélkedő a Hám Jánosban

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: