2012-06-12 09:49:49• hírek • MTI

Történelmi ukrán siker Sevcsenko duplájával

Az ukrán labdarúgó-válogatott 2-1-es győzelmet aratott a svéd csapat felett a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság D csoportjának hétfő esti mérkőzésén, ezzel megnyerte története első Eb-találkozóját.

Ez volt a kontinenstorna eddigi legnézettebb összecsapása, amelyet több mint 64 ezer néző látott a helyszínen, a kijevi Olimpiai Stadionban. A kora esti találkozón a franciák 1-1-es döntetlent játszottak az angolokkal, így a csoportot az első kör után az ukránok vezetik.

Nagy lendülettel kezdték a mérkőzést a csapatok, de a támadásvezetést rendre megakasztották a mindkét oldalon jól működő védelmek. Az első negyedórát követően megélénkült a játék, a svédek és az ukránok előtt is adódtak lehetőségek, de a kapuba még a két legnagyobb sztárnak, Ibrahimovicnak és - a torna után biztosan visszavonuló - Sevcsenkónak sem sikerült betalálnia.

A második félidő első 10 percében aztán az AC Milan mostani és egykori emblematikus figurája vált főszereplővé: előbb a piros-feketéket jelenleg erősítő Ibrahimovic szerezte meg a vezetést a svédeknek, majd a korábban a milánói sztárcsapattal Bajnokok Ligáját nyert Sevcsenko egyenlített, sőt, hét perccel később újra betalált, és ezzel Ukrajna javára fordította a találkozó állását. Oleg Blohin együttese ezután már csak az eredmény tartására törekedett, és ez - a számos svéd helyzet ellenére - sikerült is.

II. félidő:
-----------

52. perc: egy jobb oldali beadás átszállt a védők feje felett, egészen a bal oldalon érkező Källströmig, aki azonnal középre gurított, Ibrahimovic pedig a védőjét megelőzve, az ötösről a kapuba passzolt (1-0).
55. perc: Jarmolenko jobb oldalról érkező beadását a rövid oldalon érkező Sevcsenko - védőjét megelőzve - az ötös vonaláról fejelte a hálóba (1-1).
62. perc: Konopljanka bal oldali szögletét a rövid oldalon érkező Sevcsenko - Ibrahimovicot megelőzve - fejelte a kapu jobb oldalába (2-1).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: