2014-05-12 20:24:42• hírek • Szatmar.ro

Történelmi szatmári birkózósiker Bulgáriában

Şereş és Sámel a VSK és az Unio kettős igazolású versenyzői, és ugyanaz a helyzet az Aradról érkezett Bodărlău és Lazea esetében is. A két szatmárinál ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Şereş és Sámel két napot a VSK-nál tréningezik, négy napot pedig az Uniónál készül Terely Mihály irányítása alatt.

„Emberemlékezet" óta nem tapasztalt sikert ért el Berei Lénárd a hétvégén véget ért bulgáriai korosztályos birkózó Európa-bajnokságon, ahol ezüstérmet szerzett. Egy másik küzdősportban is remekeltek a hétvégén a szatmári sportolók: a Szörényváron megrendezett cselgáncs Román Kupán négy aranyat és egy ezüstöt, az ugyanott megtartott ne-waza országos bajnokságon pedig egy aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot nyertek.

A kadett (U17) korosztály számára megszervezett Európa-bajnokságon Szamokovban a 100 kilogrammosok között induló Berei egy szerb, egy lengyel és egy litván birkózó legyőzésével jutott a fináléba. Itt a grúz Zviadi Pataridze várt rá, aki sajnos érvényesítette a papírformát és legyőzte a Sportklub/Erdődi Cetatea nálánál fiatalabb versenyzőjét.

„Nagyon boldog vagyok! Ez a gyerek csodálatos! Meghálálta a bizalmat, és azt, hogy hittünk benne. A sok munkának most meglett az eredménye", áradozott tanítványáról Tudor Barbul edző. „Az Eb-n fantasztikusan küzdött, szinte el sem hittük, hogy nála esélyesebbnek tartott birkózókat sikerült legyőznie. Több mint 50 éve nem volt a szatmári birkózásnak érmes sportolója Európa- vagy világbajnokságon, így ez az ezüstérem még értékesebb. Ezek után remélem, felfigyelnek ránk, mert nagy hiba lenne, ha egy ilyen hatalmas tehetség elkallódna támogatás hiányában. Nekem meggyőződésem, hogy Berei megfelelő támogatással hat év múlva ott lehet az olimpián", jelentette ki Barbul.

A jelek szerint azonban egyelőre nem fenyeget az elkallódás veszélye, ezt biztosíthatja legalábbis, hogy Berei az országos szövetség jóvoltából hetente néhány napot Bukarestben készül a korosztályos válogatottal.

Igazi sikersztori volt azonban az elmúlt hétvége a szatmári küzdősport számára, hisz a Szörényváron (Turnu Severin) megtartott cselgáncs Román Kupán Remus Lazea (66 kg), Marain Halas (81 kg), Cristian Bodarlau (90 kg) és Sámel Lóránd (100 kg) aranyérmet, Cristian Seres pedig ezüstérmet szerzett. A szatmári küldöttségből egyedül Florin Fusle (81 kg) maradt érem nélkül, ám ő sérülés miatt az első meccs után feladta a tornát.

„Ez egy fantasztikus eredmény! A végén az összetett csapatversenyben a VSK a második helyen végzett, ami a kupában történelmi teljesítmény a szatmári cselgáncs számára", értékelt a viadal után Marian Halas, aki egyben edző is.

Ráadásként a kupa küzdelmei után megrendezett földharc (ne-waza) országos bajnokságon Lazea aranyat, Sámel ezüstöt, Bodarlau pedig bronzot nyert.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: