2016-10-31 21:25:52• hírek • Kocsis Zoltán

Történelmi pillanat: leszállt Szatmárnémetiben az első londoni járat

Békés, nyugodt, izgalmaktól és rendkívüli eseményektől mentes volt a WizzAir Airbus A320-asának útja hétfőn délután az angliai Lutonból Szatmárnémetibe. Hacsak az nem számít rendkívüli eseménynek, hogy a gép utasai voltak a brit fővárost a partiumi várossal összekötő járat első utasai.

Pataki Csaba, a Szatmár megyei tanács elnöke szeptember 5-én jelentette be, hogy megköttetett a megállapodás, a magyar WizzAir hamarosan járatot indít majd Szatmárnémeti és London között.

Az első gép, egy Airbus A320 október 31-én, hétfő délután 18.55-kor landolt a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér felújított leszállópályáján. A nemzetközi légi közlekedés íratlan hagyományai szerint a tűzoltók vízfüggönye fogadta az első járatot, amelyen 144 utas tette meg az utat a brit főváros és Szatmárnémeti között. (A pillanatot Tar Attila csodálatos fényképei is megörökítették, alább ezekből mutatunk be kettőt )

Ezenközben a váróteremben mintegy 170 utas várta türelmetlenül, hogy felszállhasson a vasmadárra és az estét már londoni ismerőseivel tölthesse. A WizzAir járatai ezentúl minden hétfőn és pénteken teszik meg az utat Szatmárnémeti és London lutoni reptere között. Lutonból 14.15-kor indul és 18.55-kor érkezik Szatmárnémetibe, ahonnan aztán 19.25-kor száll fel ismét, hogy brit földön leszállhasson 21.15-kor. Amennyiben az utas idejekorán megvásárolja a jegyet, az nem kerül csak 109 lejbe.

A szatmári repülőteret üzemeltető megyei tanács elképzelései szerint a közeljövőben újabb járatokkal bővül majd az eurómilliókból felújított légikikötő kínálata, az egyik célpont talán valamely német nagyváros lehet. Emlékezhetünk rá, néhány évvel ezelőtt a törökországi Antalya, majd az olasz Velence és Torino volt a Szatmárnémetiből induló járat célállomása, ám ezek nem húzták sokáig. Csak remélni tudjuk, hogy ezúttal nem lesz tiszavirág életű ez az egész térség számára kétségtelenül nagyon fontos járat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: