2011-01-12 15:36:42• hírek • Szatmar.ro

Történelmi meccs Csengerben

fotó: ftcfutsal.hu
fotó: ftcfutsal.hu

Bő egy hónappal azt követően, hogy a Ferencváros futsal és öregfiúk-csapata egy jótékonysági gála keretein belül pályára lépett Csengerben, január végén ismét visszatérnek a zöld-fehérek a határ menti kisvárosba.

Ezúttal azonban már nem csak gálázni jönnek a „zöld sasok", hanem vérre, pontosabban pontra megy majd a játszma: az élvonalbeli futsal-bajnokságban, az NB1-ben szereplő Ferencváros 6x6 Taxi a Nyíradonyi Huszárok ellen lép pályára január 29.-én. Az esemény rangját jelzi, hogy pályaválasztóként a Ferencváros még soha nem lépett pályára vidéki településen hivatalos bajnoki mérkőzésen.

A futsal NB1-ben mellesleg 11 forduló után a Ferencváros csapata öt győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel a tabella hatodik helyét foglalja el. Egy ponttal lemaradva az ősi ellenség Újpest mögött. Ami a nyíradonyi Huszárokat illeti, ők eddig mindössze két döntetlent tudtak kiharcolni, így két pontjukkal a 12., utolsó helyen tanyáznak. Ennek következtében a zöld-fehér szurkolók egy újabb Fradi-gálában reménykedhetnek a csengeri Városi Sportcsarnokban. Már csak azért is, mert az FTC meccsein az idei szezonban eddig 101 gól esett, ami majdnem meccsenkénti 10-es átlagot jelent.



Hivatalos meccsen lép pályára Csengerben a Ferencváros


Azok számára, akik a futsal-bajnokságot nem követik figyelemmel, de ismerik a Ferencváros labdarúgásának közelmúltját, érdekes lehet, hogy az FTC 6x6Taxi együttesének az a Horváth Ferenc is tagja, aki korábban 32 alkalommal húzhatta magára magyar (nagypályás) labdarúgó-válogatott mezét, ezeken pedig 11 gólt szerzett - ebből kettőt 2000 őszén az Olaszország elleni világbajnoki selejtezőn. Horváth Magyarországon az FTC mellett szerepelt többek között a Videoton és a Diósgyőr csapataiban, de játszott a német, a belga, a spanyol, a portugál, a skót és az izraeli bajnokságban is. Legnagyobb sikereit Belgiumban érte el, ahol a Genk csapatával bajnoki címet és kupát is nyert.

Az FTC-Nyíradony találkozóra január 29.-én, a csengeri Városi Sportcsarnokban kerül sor, (közép-európai idő szerinti) 18.30-as kezdettel. A belépő 1000 forintba kerül, diákok, nyugdíjasok és nők pedig féláron juthatnak be a csarnokba, ahol a Csenger FC és a Mátészalka FC U17-es csapatainak mérkőzése hangolja majd rá a nézőket a történelmi bajnokira.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: