2008-11-06 11:22:31• hírek • Szatmár.ro

Történelmi és kulturális kalauz

A kiadvány tulajdonképpen egy igényes turistakalauz, melynek célja, hogy aki a kezébe veszi pontos információkat kapjon Csengerről - mondta el a kedden bemutatott Csenger. Történelmi és kulturális kalauz című kiadványról Szőcs Péter, a Szatmár Megyei Múzeum igazgató-helyettese.

Csenger. Történelmi és kulturális kalauz című kiadványt kedden mutatták be Csengerben. A kiadvány megjelenését egy Phare projekt keretében finanszírozta a Szatmár Megyei Múzeum, melyben a nyíregyházi Jósa András Múzeummal közösen vesznek részt. A háromnyelvű kiadvány nem kizárólag szakemberek számára íródott. A szerzők célja az volt, hogy aki a kezébe veszi pontos információkat kapjon Csenger történelmi múltjáról, úgy is mondhatnánk, hogy egy igényes turistakalauz - méltatta a könyvet Szőcs Péter igazgató-helyettes.

A kiadvány bemutatóján jelen volt Apáti György, Csenger polgármestere, Bene János, a nyíregyházi Jósa András Múzeum igazgatója, valamint az önkormányzat illetve a helyi intézmények képviselői is. A kiadványt Fábián László és Pintye Gábor írta, Szőcs Péter szerkesztette.

Jelenleg még öt megyénkbeli településről szóló hasonló kiadvány van előkészületben, melyek által Hadad, Megyes, Szopor, Szilágypér és Kányaháza történelmi múltjába nyerhetünk betekintést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: