2018-10-18 08:22:59• hírek • közlemény

Történelmi előadás és ünnepi műsor az 1956-os magyar forradalom tiszteletére

Az 1956-os magyar forradalom 62. évfordulóján, nemzeti ünnepünk alkalmából, a Szatmárnémeti RMDSZ, a Szent István Kör megemlékezést rendez. Az eseményre 2018. október 23-án, kedden, 17 órától kezdődően kerül sor a szatmárnémeti Református főgimnázium dísztermében.

Az ünnepi műsor bevezetéseként Gnandt Zoltán történelem tanár, a szatmárnémeti 10. sz. általános iskola igazgatója tart rövid történeti áttekintést a forradalom eseményeiről. Ezt követően Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának és a Film Positive Productions KFT. támogatásával, a Trezor c. film vetítésére kerül sor. A mintegy egy órás játékfilm története onnan indul, hogy az 1956-os októberi forradalom során eltűnik a budapesti Belügyminisztérium trezorjának kulcsa. A forradalom leverése után egy börtönbe ülő, bankrablással vádolt rabnak kell feltörnie a trezort. Amit találnak, viszont egészen más, mint amire számítottak …
 

Emlékezzünk és ünnepeljünk együtt a forradalom évfordulójának délutánján e fordulatos magyar játékfilmmel. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: