2011-10-20 10:05:41• hírek • Kocsis Zoltán

Ismét lengyelt verne a Rapid, igazi oroszlánbarlangban a Vaslui

Sem a Steaua, sem a Vaslui nem tudott eddig nyerni az Európa-liga csoportkörében, a harmadik fordulóban a bukarestieknek van erre nagyobb esélyük. A másik fővárosi gárda, a Rapid az egyetlen a románok közül, amely már megízlelte a siker ízét és amelyre talán a legkönnyebb feladat vár csütörtök este.

A bukaresti vasutasok ugyanis a Legia Varsót fogadják és már van némi tapasztalatuk a lengyel bajnokságról, mivel a selejtezőkben 3-1-es idegenbeli és 1-1-es hazai eredmények után búcsúztatták a Slask Wroclawot. A Rapid ráadásul jó formában van, hisz a legutóbbi nyolc bajnokiján nem kapott ki és az EL-ben is van győzelmük Tel-Avivból. Nincs rossz formában a Legia sem, amely legutóbbi három bajnokiján gólt sem kapott és amely ugyanúgy legyőzte Hapoelt és kikapott a PSV-től.

A lengyelek keretében található egy-két ismert név. A kapuban az a Dusan Kuciak áll, aki korábban három évet védett Vasluiban. A csatársorban szereplő Danijel Ljuboja korábban olyan csapatokba is játszott, mint a Paris St.Germain, a Stuttgart, a Wolfsburg, a Hamburg vagy a Nice.

A C csoport másik meccsén az eddig pont nélküli Hapoel Tel-Aviv az eddig százszázalékos PSV Eindhovent fogadja.

A legnehezebb feladat előtt a Vaslui áll, amely a bombaformában lévő Sporting Lisszabonhoz látogat. Az „oroszlánok" elképesztő menetelésben vannak, a Stadio José Alvalade pedig igazi oroszlánbarlang lett: a Sporting a legutóbbi hét tétmérkőzését megnyerte, legyen az bajnoki, EL vagy Portugál Kupa. Véletlen vagy sem, a zöld-fehérek menetelése akkor kezdődött, amikor Oguchi Onyewu átvehette helyét a védelem tengelyében. Ám nem csak a hátvédek teljesítenek jól a portugáloknál: Ricky van Wolfswinkel, aki a tavaly az Utrecht színeiben még a Steauát riogatta, nyolc meccs után hat gólnál tart.

Onyewu beállásával kezdődött a Sporting nagy sorozata

Ezzel szemben a Vaslui mérsékelten teljesített eddig. Bár a bajnokságban a legutóbbi három meccsen gólt sem kapott, így is mindössze a hatodik helyen áll tíz forduló után. Az EL-ben viszont a zöld-sárga gárda eddig garancia volt a sok gólos meccsekre: mind a Lazio, mind a Zürich ellen egy-egy fordulatos 2-2-es döntetlent játszott.

A csoport másik találkozóján az eddig a Vaslui-al ikszelő és a Sportingtól kikapó Zürich és Lazio csap össze Svájcban.

A Steaua eddig nem kápráztatta el a szurkolóit sem a bajnokságban, sem az európai porondon. A pontvadászatban a legutóbbi öt fordulóban csak egy meccset tudott megnyerni, míg az EL-ben két döntetlent ért el. Most ahhoz a Maccabi Haifához látogat, amely szintén nincs kirobbanó formában: utolsó négy bajnokijából csak egyet nyert meg, a legutóbbi két fordulóban pedig 1-1-est ért el.

Az izraeli csapatból Tamir Cohent érdemes kiemelni, aki 2008 és 2011 között 49 meccsen szerepelt az angol Premier League-ben a Bolton színeiben. Ismerősen csenghet Nir Davidovics neve is, aki 52 alkalommal állt eddig az izraeli válogatott kapujában.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy a legszebb ghenceai hagyományokhoz ragaszkodva a Steaua kispadján már nem ugyanaz a szakember ül, aki a legutóbbi EL-meccsen irányította a csapatot: Ilie Stan vette át ugyanis Roni Levi helyét. Az izraeli szakember mellesleg korábban öt évig irányította a Maccabi Haifa együttesét.

Csütörtöki program:
J csoport:

Maccabi Haifa - Steaua Bucuresti 20.00 PRO.TV
AEK Larnaca -FC Schalke 04 20.00 DolceSport2

C csoport:
Rapid Bucuresti - Legia Warszawa 22:05 PRO.TV
Hapoel Tel-Aviv - PSV Eindhoven 22:05

D csoport:
Sporting Lisszabon -Vaslui 22:05 Sport.ro, DolceSport
Zürich -Lazio 22:05

További meccsek:
G csoport:

Malmö - Metaliszt Harkiv 20.00
AZ Alkmaar - Austria Wien 20.00

H csoport:
NK Maribor - Braga 20.00
FC Bruges -Birmingham City 20.00

I csoport:
Rennes -Celtic Glasgow 20.00
Udinese - Atlético Madrid 20.00

K csoport:
Odense - Twente 20.00
Wisla Krakow - Fulham 20.00

L csoport:
Lokomotiv Moszkva - AEK Athén 19.00
Sturm Graz - Anderlecht 20.00

A csoport:
Tottenham Hotspur - Rubin Kazany 22:05 Digi.hu
PAOK -Shamrock Rovers 22:05 DolceSport2

B csoport:
Standard Liege -Vorszkla 22:05
Hannover 96 -FC Köbenhavn 22:05

E csoport:
Stoke City - Maccabi Tel-Aviv 22:05
Dinamo Kijev -Besiktas 22:05 Digi.Plus.hu

F csoport:
Athletic Bilbao - Salzburg 22:05
Slovan Bratislava - Paris Saint-Germain 22:05

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: