2010-03-09 13:14:31• hírek • www.samsungsport.hu

Történelmet írna a Fiorentina

Fennállása legjobb BL-szereplését érné el a firenzei csapat, ha továbbjutna a Bayern München ellen. Ribéry játéka kérdéses a bajoroknál.

Kezdésnek elevenítsük fel az első mérkőzés történéseit. Az első játékrész enyhe Bayern-fölényt hozott az Allianz Arenában, a 44. percben a hazaiaknak sikerült is megszerezniük a vezetést, méghozzá egy tizenegyesből, amit Robben értékesített. A szünetre hazai vezetéssel vonultak a csapatok, de a második félidő legelején már ismét egyenlő volt az állás. Egy szöglet utáni kavarodás után ugyanis a labda Kroldruphoz került, aki közvetlen közelről nem hibázott, ezzel megszerezte csapatának a mindig duplán értékes idegenbeli gólt. A Bayernt láthatóan megfogta a kapott gól, nem találtak fogást az olaszokon, de a meccs legvégén a szerencse (és az asszisztens) az ő pártjukra állt, a csereként beállt Miroslav Klose lesről elért góljával végül kicsikarták a győzelmet.

A két csapat ellentétes utat járt be az odavágó óta. A Fiorentina négy meccset játszott azóta, ezek közül az elsőt megnyerte, utána viszont nem sikerült győznie, igaz, a három nyeretlen meccsből a két vereséget a Milan és a Juventus mérte Prandelli csapatára. A Laziót viszont a papírforma szerint verniük kellett volna, de az egyenlítés is csak az utolsó percben jött össze Rómában.

A bajorok a Fiorentina legyőzése óta három meccset vívtak, azokon egy győzelmet és két döntetlent értek el, de így is sikerült megelőzniük a Leverkusent, így már az ő nevükkel kezdődik a Bundesliga táblázata.


A Fiorentina az egyik legnagyobb sztárját is kénytelen mellőzni
A Fiorentina az egyik legnagyobb sztárját is kénytelen mellőzni


Meg kell említenünk a két csapat rendelkezésre álló vagy épp nem álló játékosait. A hazaiaknál az első meccsen kiállított Gobbi és a doppingvétség miatt még mindig felfüggesztett Mutu biztos nem léphet pályára, ahogy a vállsérüléssel bajlódó Gamberini sem. A violák vélhetően - Gilardino személyében - egy csatárral fogják rohamozni Butt kapuját, de a világbajnok támadót a Marchionni, Jovetic, Vargas trió támogathatja a középpályáról. Nem mondhatjuk tehát, hogy Cesare Prandelli defenzív felfogásban küldené pályára együttesét.

A bajoroknál a legfrissebb sérültek a szombaton kiváló Diego Conteno valamint a múlt heti német-argentin barátságos meccsen arccsonttörést szenvedő Martín Demichelis. A hétvégén pihenő Robben visszatér, az ugyanakkor csereként beálló Ribéry játéka még kérdéses, de valószínű, hogy kezdő lesz. Ha mégsem, úgy a török válogatott Hamit Altintop ugorhat be a helyére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: