2011-09-28 00:17:59• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb egy gólos vereség – utolsó perces ziccerrel

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulója után is pont nélkül áll a román bajnok a C csoportban, miután a Benfica magabiztos játékkal 1-0 arányban nyerni tudott Bukarestben a Galac ellen. A csoport másik meccsén, óriási meglepetésre, a Manchester United majdnem kikapott a Baseltől, az est rangadóján pedig a Bayern München lejátszotta a pályáról a Manchester Cityt.

Üresen tátongó lelátók fogadták a Galacot és a Benficát a román fővárosban, az 55.000 néző befogadására képes Nemzeti Arénában alig 10.000 ezren foglaltak helyet. Ez legkevésbé sem zavarta a Beficát, amely az első pillanattól kezdve magához ragadta a kezdeményezést. A Galac nem hogy helyzetig nem jutott, de a saját térfeléről is alig tehette ki a lábát. A portugálok (bár a vendégek kezdőcsapatában egyetlen portugál sem kapott helyet) fölényük ellenére sem voltak túlságosan veszélyesek, sokáig csak Witsel, Bruno Cesar és Saviola távoli lövéseit regisztrálhattuk - ezek közül is csak utolsó találta el a kaput. A 41. percben aztán Bruno Cesar kapott egy pazar, 30 méteres passzt Gaitántól és megszerezte a vezetést - és egyben a Nemzeti Aréna történelmének első találatát, mivel az eddigi egyedüli mérkőzés, amelyet a létesítményben rendeztek (Románia - Franciaország Európa-bajnoki selejtező) nem hozott gólt.

A második félidőben semmit sem változott a játék képe, leszámítva, hogy a 61. percben Filip távolról megdolgoztatta Artur kapust - ez volt a hazaiak első kapura lövése. Bár Benfica fölénye továbbra sem csökkent, Bruno Cesar távoli bombáján és Cardozo közeli fejesén kívül Grahovac kapusnak nem sok dolga akadt. És a „sasok" majdnem ráfáztak a lazsálásra, mivel a 91. percben Frunza kapáslövését Artur nagy bravúrra ütötte ki, a kipattanót pedig Viglianti csak centikkel lőtte kapu mellé. Ám, akárcsak az előző fordulóban, Bázelben, most is kimaradt az utolsó perces ziccer, így a román bajnok két játéknap után pont nélkül áll.

Bruno Cesar gólja döntött: fotó: uefa.de

Hatalmas meglepetés született ugyanakkor a csoport másik meccsén, ahol a Manchester Unitedet csak pillanatok választották el egy szégyenletes vereségtől. Pedig amikor Giggs két perc alatt két gólpasszt adott Welbecknek és a 17. percben már 2-0-ra vezettek a „vörös ördögök", akkor minden simának tűnt. A második félidőben azonban Fabian és Alex Frei (ők találtak be a Galac ellen is) három perc alatt egalizált. Sőt, utóbbi egy büntetőt követően a vezetést is megszerezte a Baselnek, ám Young az utolsó pillanatokban egy közeli fejessel mégis egalizált. A ManU két forduló után még nyeretlen - legutóbb akkor kezdte így a sorozatot, amikor 1999-ben meg is nyerte a BL-t.

Két nagyon sima meccset hozott a halálcsoportnak nevezett A jelű kvartett. A Napoli Hamsik és Cavani góljaival húsz perc alatt elintézte a Villarrealt, míg a Bayern München ugyanilyen arányban verte a Manchester Cityt. A játék képe alapján a bajorok nagyobb különbséggel is nyerhettek volna - így elmondhatjuk, hogy a németek (Bázel ugye Svájc németek lakta területén fekszik) alaposan kibabráltak a manchesteriekkel.

Szintén két sima mérkőzést játszottak a D csoportban, ahol a Real Madrid Ronaldo, Kaka és Benzema góljaival 3-0 arányban legyőzte az Ajaxot. A másik találkozón a Dinamo Zágráb még kevesebb gondot okozott a Lyonnak, amely Gomis és Koné góljaival 2-0 arányban nyert.

Az est legváltozatosabb meccseit a B csoportban játszották. Az Inter hiába szerzett 23 perc alatt két gólos előnyt a CSZKA Moskva otthonában, az oroszok, akárcsak az első fordulóban, Lille-ben, ezúttal is egyenlíteni tudtak Dzagojev és Love révén. Csakhogy pechjükre Zaraté két perccel később ismét előnyhöz juttatta az olaszokat és erre már nem jött orosz válasz. A francia bajnok Lille pedig ezúttal is szinte végig ellenőrzése alatt tartotta a mérkőzést a Trabzonspor otthonában, Sow góljával pedig sokáig vezettek is, ám a törökök Colman tizenegyesével mégis otthon tartottak egy pontot.

A keddi kínálat:
C csoport:

Otelul Galac -Benfica 0-1
gól: Bruno Cesar (41.)

Manchester United -FC Basel 3-3
gólok: Welbeck (16., 17.), Young (90.) illetve Frei (58., 60., 76., 11-es)
A csoport állása: 1. Benfica 4p., 2. Basel 4p., 3. Manchester United 2p., 4. Galac 0p.

A csoport: 
Bayern München -Manchester City 2-0
gólok: Gomey (38., 45.)

Napoli -Villarreal 2-0
gólok: Hamsik (14.), Cavani (17., 11-es)
A csoport állása: 1.Bayern 6 pont, 2. Napoli 4p., 3. Manchester City 1p., 4. Villarrea 0p.

B csoport:
CSZKA Moszkva -Internazionale 2-3
gólok: Dzagojev (45.), Love (77.) illetve Lucio (6.), Pazzini (23.), Zaraté (79.)

Trabzonspor -Lille 1-1
gólok: Colman (75., 11-es) illetve Sow (31.)
A csoport állása: 1. Tranzonspor 4p., 2. Inter 3p., 3. Lille 2p., 4. CZKA Moszkva 1p.

D csoport:
Olympique Lyon -Dinamo Zagreb 2-0 
gólok: Gomis (23.), Koné (42.)

Real Madrid -Ajax Amsterdam 3-0
gólok: Ronaldo (25.), Kaka (45.), Benzema (49.)
A csoport állása: 1. Real Madrid 6p., 2. Lyon 4p., 3. Ajax 1p., 4. Zágráb op.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: