2011-11-02 10:31:53• hírek • Kocsis Zoltán

Történelmet írna Galac az „álmok színházában”?

Román csapat még soha nem szerzett sem gólt, sem pontot a Manchester United otthonában, így az Otelul Galac akár történelmet is írhatna az Old Trafford stadionban. A dologhoz azonban hozzátartozik, hogy eddig a Dinamo volt az egyetlen román együttes, amely egyáltalán pályára léphetett a manchesteri „vörös ördögök" otthonában: 2004-ben ki is kaptak 3-0-ra.

A román bajnok az utóbbi hetekben kicsit összeszedte magát a hazai pontvadászatban, utóbbi két bajnokiját meg is nyerte a Marosvásárhely és a Medgyes ellen. Ennek ellenére sok jóra nem számíthat Manchesterben. Még akkor sem, ha a United az utóbbi hetekben egyáltalán nem valami meggyőző és másfél héttel ezelőtt történelmi zakóba szaladt bele, amikor 6-1-re kikapott a városi rivális City-től, ráadásul hazai pályán.

Sir Alex Ferguson egy sor játékosára nem számíthat, így sérülése miatt biztosan hiányozni fog Darren Gibson, Chris Smalling, Ashley Young és Tom Cleverley, Nemanja Vidics pedig eltiltás miatt nem léphet pályára. Van néhány hiányzó a román oldalon is, ahol Laurentiu Bus sérülés, Milan Perendija pedig eltiltás miatt nem állhat Dorinel Munteanu rendelkezésére. Apropó Munteanu: a zuhanyhíradó szerint a tréner a manchesteri meccs után búcsút vesz a Galactól, mert a német második osztályban szereplő Duisburg tárt karokkal várja.

A C csoportban mellesleg a Baselt fogadó Benfica vezet és győzelmével be is biztosíthatja továbbjutását.

Az első találkozót Rooney döntötte el két büntetőjével fotó: manutd.com

Az est rangadóját természetesen ezúttal is az A jelű halálcsoportban rendezik, ahol a listavezető német Bayern München a második helyezett olasz Napolit fogadja. A müncheni csatából a harmadik helyezett Manchester City kerülhet ki győztesen, ehhez azonban le kell győznie az eddig csalódást okozó, ám hazai pályán mindenkire veszélyes Villarrealt.

Amennyiben nyerni tud Lyonban, akkor az eddig hibátlan Real Madrid máris bebiztosíthatja továbbjutását. Ebben az esetben a francia gárda nagy bajba kerülne, lévén, hogy a vele pontazonosságban álló Ajax gyaníthatóan simán behúzza a három pontot a Dinamo Zágráb ellen.

A legbonyolultabb a helyzet a B csoportban, ahol még senki sem mondott le a továbbjutás reményéről. Az olasz pontvadászatban a kieső helyek környékén tanyázó, de a BL-ben csoportelső Inter a francia címvédő és jelenleg is jó formában focizó, de a BL-ben sereghajtó Lille-t fogadja. Vereségük esetén a gallok végérvényesen elszállnak. A másik meccsen az egyenlő pontszámmal rendelkező Trabzonspor és a CSZKA Moszkva találkozik Kis-Ázsiában. Aki nyer, az komoly lépéselőnybe kerül a riválisával szemben az utolsó két forduló előtt.

A szerdai program:
A csoport:

Bayern München - Napoli 21:45 DigiSport.hu
Villarreal - Manchester City 21:45
Az állás: 1. Bayern München 7 pont, 2. Napoli 5, 3. Manchester City 4, 4. Villarreal 0
B csoport:
Trabzonspor - CSZKA Moszkva 21:45
Internazionale - Lille 21:45 DolceSport2
Az állás: 1. Internazionale 6, 2. CSZKA Moszkva 4 (7-5), 3. Trabzonspor 4 (2-4), 4. Lille 2
C csoport:
Manchester United - Otelul Galati 21:45 TVR1
Benfica - FC Basel 21:45
Az állás: 1. Benfica 7, 2. Manchester United 5, 3. Basel 4, 4. Galati 0
D csoport:
Olympique Lyon - Real Madrid 21:45 DigiSportPlus, DolceSport
Ajax Amsterdam -Dinamo Zagreb 21:45
Az állás: 1,. Real Madrid 9, 2. Ajax 4 (2-3), 3. Lyon 4 (2-4), 4. Zagreb 0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: