2011-01-20 15:33:56• hírek • Szatmar.ro

Stancu a Galatasaray-é

Bogdan Stancura már biztosan nem számíthat a Steaua a bajnokság tavaszi szakaszában, hisz a 23 éves csatár csütörtökön elhagyta a piros-kéket és a Galatasarayhoz szerződött. Gheorghe Hagi edző ezzel Emanuel Culio után egy újabb, a Liga1-ben ismertté vált labdarúgóval erősítette meg csapata keretét.

A ProsPort napilap szerint az isztambuli együttes 5 millió eurót fizetett Stancuért, míg a realitatea.net hírportál a török Fanatik újságra hivatkozva 5,6 millió euróról számol be. Előbbi szerint egy esetleges újabb átigazolás esetén az összeg 20%-a a Steauát illeti majd, míg utóbbi forrás 30%-ról tud. Az 1987 júniusában született labdarúgó három és fél éves szerződést kötött a Galatasaray-al, amely idő alatt hét millió euró üti majd a markát.

Érdekesség, hogy a törökök eredetileg nem őt, hanem válogatottbeli társát, Ciprian Maricát szerették volna megszerezni, de a vezetők mind a Stuttgart által kért 10 millió eurós átigazolási díjat, mind a játékos által kért évi 3-4 milliós fizetést sokallták.

Stancu a Mioveni, Arges, Urziceni útvonalon került 2008-ban a Steauához, a katonacsapat akkor két millió eurót fizetett érte. A román élvonalban eddig 128 bajnokin lépett pályára és 43-szor volt eredményes. Nemzetközi kupákban 22 meccs, kilenc gól a mérlege. Az öt válogatott meccsén egyszer eredményes Stancu idén élete formáját futotta: csak az ősszel 13-szor volt eredményes, többször mint eddig bármely más teljes szezonban.

A Galatasaray-nál ismét csapattársa lehet az a Robinson Zapata is, akit annak idején még Hagi csábított a Steauába, ám az utóbbi időben kiszorult a kapuból, kegyvesztetté vált, így most ingyen szerezheti meg őt a török sztáregyüttes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: