2009-08-30 12:25:09• hírek • MTI

Torrent kimutatás

Több millió tévénéző a fájlmegosztókon keresztül kedvenc televízióműsorait tölti le illegálisan - derült ki egy amerikai fogyasztói szokásokat vizsgáló kutatásból.

A legnépszerűbb az amerikai Hősök című sorozat a torrent oldalakon 55 millió letöltéssel, a második helyre a Lost - Eltűntek került 51 millióval - jelentette a Big Champagne médiakutató intézet. A fájlmegosztók látogatottsága megkétszereződött a múlt évben, és a struktúra is változik: a filmek és tévésorozatok megosztása egyre növekszik, a zenéé pedig csökken a kimutatás szerint.

Eric Garland, a Big Champagne vezérigazgatója szerint több millió tévénéző juthat kedvenc sorozatának ingyenes, illegális verzióihoz. "Ez végül is az átlagos, nem túlzott kalózkodásnak társadalmilag is elfogadott formája" - nyilatkozta Garland a BBC brit közszolgálati médium híroldalán olvasható interjúban (news.bbc.co.uk).

A top 10-ben szereplő programok kizárólag amerikai műsorokból kerültek ki, de a kutatás a Top Gear című brit autósmagazin illegális letöltéseiről is beszámolt. A sorozat minden epizódja elérhető volt a televíziós sugárzást követően. Sokan "bocsánatos" okból, vagyis azért töltik le a sorozatokat, mert nincs türelmük kivárni, míg országuk valamely tévéállomásán is látható lesz kedvenc műsoruk.

Ma már a mozifilmeknél is népszerűbben az illegális csatornákon a sorozatok: legnépszerűbb letöltött film, a Watchmen - Az őrzők című film volt 17 millió letöltéssel, Benjamin Button különös élete 13 milliót, a Gettómilliomos című Oscar-díjas sikerfilm pedig 9 millió találatot kapott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: