2009-10-02 09:08:31• hírek • Ferenczi Noémi

Közeledik a gólyabál

Tanévkezdés után minden középiskolában megkezdődik a lázas készülődés a gólyabálra. Az SZDT és MIK decemberben közös gólyabált is szervez a középiskolásoknak.

A legtöbb iskolában éves tervet készítenek a diáktanácsok tagjai arról, hogy milyen rendezvényekkel készülnek a tanév során. Ezek a listán többnyire a gólyabállal kezdődnek, sok helyen már a „nagy nap" időpontját is kitűzték és az előkészületek is megkezdődtek.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpontban október 23-án köszöntik a gólyákat. A hagyományokhoz hűen, a diáktanács szervezi a gólyabált. Az V-VIII. osztályosok ünnepsége az iskolaközpont épületében fog zajlani, a IX-XII. osztályosoké pedig a Szent Alajos Konviktusban. A Hám János Iskolaközpont gólyabálja keretében vetélkedőkkel, beavatási szertatással köszöntik a gólyákat, majd táncos mulatsággal zárul a rendezvény.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban a KÖFEDISZ-esek október 23-dikára tervezik a picuravatót, majd 29-dikére a gólyabált. Amióta általános iskolás osztályok is működnek a főgimnáziumban, azóta évente rendeznek picuravató ünnepséget a tanintézményben, melyen a hatodikos, hetedikes és nyolcadikos diákok köszöntik az iskola legfiatalabb diákjait. A gólyabálokon általában vicces vetélkedők illetve a miss és mister gólya megválasztására is sor kerül. A gólyabál minden évben fergeteges bulival zárul.

A Református Gimnázium diáktanácsa egyelőre még nem szögezte le a gólyabál pontos időpontját, valószínűleg november közepén vagy végén fog sor kerülni a beavató ünnepségre. Az előző években az új diákok humoros bemutatkozó előadásokkal készültek, majd megválasztották az iskola legszebb gólyalányát, majd az önfeledt szórakozásé volt a főszerep.

Az idén először a Szatmári Magyar Diáktanács (SZMDT) és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés (MIK) közös gólyabál megszervezését tervezi a magyar középiskolások számára. A rendezvényre november 12. és 14. között kerülne sor. A gólyabál nem csak a kilencedikes diákok beavatásából állna, hanem egy egész hétvégén át tartó programsorozatból, mely keretében megünnepelnék a MIK tíz éves fennállását illetve bepótolnák az idén elmaradt ifjúsági napokat - tudtuk meg Veres Norbert MIK-elnöktől. Vetélkedők, buli, sporttevékenységek és sztármeghívott is szerepel a programban.


A gólyabálok alkalmával általában megkoronázzák az iskola legszebb gólyalányát is
A gólyabálok alkalmával általában megkoronázzák az iskola legszebb gólyalányát is


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: