2018-05-23 08:23:18• hírek • Bede Emőke

Toronyfutás és családi futóverseny is lesz a városnapokon

Nem egy alkalommal számoltunk már be arról, milyen koncertekre lehet számítani a huszonkettedik alkalommal megszervezett városnapokon, most viszont azt is eláruljuk, milyen más események tarkítják még a hétvégi programot.

Az idén két különleges programmal is készül a polgármesteri hivatal a bátraknak. Először is újra lehet nevezni a Toronyfutás néven ismertté vált eseményre, mely a tavaly már nagy sikert aratott. A regionális szinten egyedülálló megmérettetésre 32-en jelentkeztek az előző évben, a dobogó legfelső fokára pedig az ISU egy tagja állhatott, akinek 1 perc 19 másodperc elég volt ahhoz, hogy felszaladjon a Közigazgatási Palota 15. emeletére.
 

Idén is hasonlóan izgalmas versenyre lehet számítani. Szombaton 10:30-tól kezdődik a beiratkozás, majd 11 órakor eldördül a startpisztoly. A díjátadóra 13:30-ig kell várni. Aki úgy érzi, kellően felkészült egy ilyen próbára – és betöltötte 18. életévét –, jelentkezhet online a http://www.proracers.ro/tower-run weboldalon, vagy a helyszínen, 10:30 előtt.
 

A másik nagyszabású sportverseny, melyre családok jelentkezését várják, a Family Cross. Minden bátor csapatban legalább egy felnőttnek és egy gyereknek kell lennie, a maximális létszám pedig öt, azaz két szülő és három gyerek. A rajt a Közigazgatási Palota előtti téren lesz, majd a családok a töltésen indulnak el, a felnőttek szaladva, a gyerekek kerékpáron. A töltésről a Gellért Sándor utcánál ereszkednek le a csapatok, majd a Károlyi út érintésével elérkeznek a Auchan bevásárlóközponthoz, ahol a versenyzőket különféle díjcsomagokkal lepik meg. Jelentkezni a http://www.proracers.ro/familycross/ oldalon lehet, illetve vasárnap a helyszínen, 9 és 10:30 között. További információkat a programról és a támogatókról a versenyek Facebook-adatlapjain lehet találni.


Aki azonban úgy érzi, nem elég sportos ahhoz, hogy benevezzen egy ilyen megmérettetésre, szombaton 13 órától a Népi Mesterségek Vásárát is felkeresheti, ahol több mint 60 standon kínálják portékáikat a kézművesek. Vasárnap 16 órától pedig The Strongest Men néven ismert verseny rajtol el, melyre 5 ország legerősebb emberei neveztek be. Lesz súlyemelés és kamionhúzás is, tehát akár családdal is érdemes lesz majd kilátogatni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: