2017-01-07 16:37:21• hírek • Kocsis Zoltán

Törölték a 6. napot, békés motorozás La Pazig

Azzal, hogy szombaton La Pazban éjszakázik a Dakar mezőnye, félidőhöz ért a világ legnehezebb raliversenye. A hatodik nap azonban nyugodt motorozással telt, a szervezők ugyanis törölték az etapot. Gyenes Emánuel a 18. helyről vág neki hétfőn a folytatásnak.

Pénteken szakadó esőben és rendkívül hideg időben rajtolt el a mezőny Tupizából. Ez már a harmadik nap volt, amikor a Dakar mezőnye folyamatosan 3500 méteres magasságban versenyzett. Ezt a szakaszt Mani a 25. helyen teljesítette - nem minden gond nélkül.

„Az 5. nap nagyon hosszú volt. Két különálló speciális szakasz szerepelt a tervekben, de sajnos a másodikat az időjárás miatt törölni kellett. Az első szakasz 219 kilométer hosszú volt. Esőben rajtoltunk és az eső el is kísért minket 80 kilométeren keresztül. Ma is elkövettem két navigációs hibát, mert a szervezők módosítottak valamit a GPS-en. Sajnos a GPS-pontokon nem jelenik meg az a nyíl, ami eddig segített minket a navigálásban. Az előttem haladók is hasonló gondokkal küszködtek. Ezzel el is vesztettem vagy 10-20 percet, ám ettől eltekintve rendben volt minden, tetszett. Az a fontos, hogy az első 20 között vagyok összesítettben és remélem, hogy még előrébb tudok jutni", vont mérleget péntek este az Autonet Motorcycle Team versenyzője.

Mani akkor még nem tudta, hogy másnap, azaz szombaton nem kell versenyeznie. „Itt nagyon esik és egyelőre nem tudni, lesz-e 6. versenynap. Én remélem, lesz, hogy be tudjam hozni azt, amit elvesztegettem", reménykedett.

A rengeteg eső miatt azonban a versenyszakasz járhatatlanná vált, így a szervezők törölték a hatodik etapot. Ennek következtében Mani és a mezőny aszfalton motorozva/autózva jutott el La Pazba.

A mezőny vasárnap Bolívia fővárosában megpihen, majd hétfőn indul útnak Uyuni felé. A hétfői maratoni nap lesz, ami azt jelenti, hogy a végén a szerelőcsapatok nem nyúlhatnak a járgányokhoz, a versenyzők pedig egy kaszárnyában alszanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: