2009-04-02 13:03:57• hírek • Szatmar.ro

Törölték Hamilton eredményét

A FIA a versenybíróság félrevezetése miatt kizárta a világbajnokot.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) csütörtök délelőtt újratárgyalta Jarno Trulli megbüntetésének ügyét, és arra a következtetésre jutott, hogy Hamilton és a McLaren megpróbálta félrevezetni a versenybíróságot, ezért törölték a címvédő melbourne-i eredményét.

Bár az ügy után a Toyota nem szándékozott fellebbezni, a FIA mégis újratárgyalta az ügyet, és meghallgatta a pilóta és a csapatvezetés közötti rádióbeszélgetést, ebből vonva le a következtetést, hogy azok nem voltak teljesen őszinték a futam után.

 

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat követően azért büntették meg Jarno Trullit, mert az olasz pilóta akkor előzte meg Hamiltont, amikor pályán volt a biztonsági autó. Ezért az olaszt 25 másodperces büntetéssel sújtották, aki így a harmadik helyről a 19.-re esett vissza, míg Hamilton felállhatott a dobogó legalsó fokára.

„Amikor a safety car bejött, akkor Hamilton megelőzött, majd hirtelen lelassított és a pálya szélére húzódott. Azt hittem, gond van az autójával, azért előztem meg. Nem tehettem mást", nyilatkozta Trulli a futam után.Gondban a McLaren

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: